Ο Μίκαελ Σουμάχερ θα συμπληρώσει αύριο, Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, τα 50 χρόνια ζωής, με την κατάσταση της υγείας του εδώ και πέντε χρόνια να παραμένει άγνωστη. Μάλιστα, ούτε η τελευταία ανακοίνωση της οικογένειας του Γερμανού θρυλικού πιλότου της Formula 1 δεν «φώτισε» τον κόσμο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Η Κορίνα Σουμάχερ, σύζυγος του ρέκορντμαν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στο κείμενο που ανάρτησε, ζητά από τους θαυμαστές του «Σούμι» να συνεχίσουν να δείχνουν κατανόηση στις επιθυμίες του και να διατηρηθεί η ιδιωτικότητα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, τονίζοντας ότι «βρίσκεται στα καλύτερα χέρια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας Σουμάχερ:

«Είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε αύριο τα 50ά γενέθλια του Μίκαελ, μαζί με εσάς και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας για αυτό. Ως δώρο προς εκείνον, δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το Keep Fighting Foundation το ψηφιακό μουσείο του Μίκαελ, ενώ αύριο θα είναι διαθέσιμη και η επίσημη εφαρμογή Μίκαελ Σουμάχερ, για να έχουμε όλοι τη δυνατότητα να θυμόμαστε τις κορυφαίες επιτυχίες του. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην προσπάθεια που κάνουμε για να ευχαριστήσουμε όλους τους θαυμαστές του για την αγάπη τους προς εκείνον. Σας ευχόμαστε να διασκεδάσετε μέσω αυτής.

Ο Μίκαελ μπορεί να είναι υπερήφανος για τα όσα έχει καταφέρει και το ίδιο πράττουμε και εμείς! Αυτός είναι ο λόγος που θυμόμαστε όλες τις επιτυχίες του με την έκθεση προς τιμήν του στην Κολωνία, με το να δημοσιεύουμε τις αναμνήσεις του στα social media και κυρίως με το να συνεχίζουμε το φιλανθρωπικό του έργο μέσω του Keep Fighting Foundation. Θέλουμε να θυμόμαστε και να πανηγυρίζουμε για τις νίκες του, για τα ρεκόρ του και για τον ενθουσιασμό του σε κάθε αγώνα.

Να είστε σίγουροι ότι ο Μίκαελ βρίσκεται στα καλύτερα χέρια και ότι κάνουμε όσα είναι ανθρωπίνως δυνατά για να τον βοηθήσουμε. Σας παρακαλούμε θερμά, να δείξετε κατανόηση στις επιθυμίες του Μίκαελ, να διατηρούμε την ιδιωτικότητα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο αυτό της υγείας του. Την ίδια στιγμή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για πολλοστή φορά για την φιλία σας και να σας ευχηθούμε ένα υγιές και ευτυχισμένο 2019».