Με ανακοίνωση της η General Motors γνωστοποίησε ότι ορισμένοι έμποροι της Chevrolet στις ΗΠΑ ξεκίνησαν να λαμβάνουν παραγγελίες για το Chevrolet Volt, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της βιομηχανίας με δυνατότητα επέκτασης της αυτονομίας.

Μετά την κυκλοφορία του στην Αμερική, το Volt θα αρχίσει να πωλείται στις παγκόσμιες αγορές ξεκινώντας από την Ευρώπη και την Κίνα το 2011. Στην Αμερική, το Volt θα διατίθεται αντί του ποσού των 41.000 δολαρίων (33.500 δολάρια με εκπτώσεις στη φορολογία εισοδήματος από 0 έως 7.500 δολάρια).

Η Chevrolet έχει τέτοια αυτοπεποίθηση για τη συνολική αξία του Volt ώστε προσφέρει ένα πρόγραμμα μίσθωσης στις ΗΠΑ με μηνιαία καταβολή μόλις 350 δολάρια για 36 μήνες. Παραδόσεις του Chevrolet Volt στους πελάτες προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις πολιτείες California, New York, Michigan, Connecticut, Texas, New Jersey και στην περιοχή Washington, D.C., αργότερα μέσα στη χρονιά. Η παραγωγή θα είναι περιορισμένη.

Το Chevrolet Volt μπορεί να λειτουργεί κάτω από ποικίλες κλιματικές και οδηγικές συνθήκες, χωρίς περιορισμούς ή ανησυχία να καθηλωθεί εξ αιτίας άδειας μπαταρίας. Έχει συνολική αυτονομία πάνω από 500 χλμ. και κινείται πάντα με ηλεκτρισμό. Για τα πρώτα 60 χιλιόμετρα, το Volt λειτουργεί χωρίς βενζίνη ή εκπομπές ρύπων καθώς χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό αποθηκευμένο σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 16-kWh. Όταν η ενέργεια της μπαταρίας του Volt πέσει σε χαμηλά επίπεδα, τότε ενεργοποιείται αυτόματα ένας κινητήρας/γεννήτρια που επεκτείνει την αυτονομία κατά 450 επιπλέον χιλιόμετρα με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Πηγή: autotriti.gr