Την εβδομάδα του Ράλλυ Ισπανίας, γνωστοποιήθηκε από τον επικεφαλής της VW Motorsport, Kris Nissen, ότι το νέο Polo R WRC έκανε τα πρώτα του χιλιόμετρα στα χέρια του γνωστού οδηγού Ράλλυ, αλλά και στο Dakar πάντα με τα χρώματα της γερμανικής εταιρίας, Dieter Depping.

Τώρα, και συγκεκριμένα την εβδομάδα που διανύουμε, στο τιμόνι του Polo R WRC βρέθηκε ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ, Carlos Sainz, ο οποίος και θα έχει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αυτοκινήτου. Παράλληλα, μία γεύση από τις ικανότητες του αυτοκινήτου, και μάλιστα από την θέση του οδηγού(!) έλαβε και το μέλος του ΔΣ της VW, ο Dr. Ulrich Hackenberg. Η δοκιμή έλαβε χώρα σε ασφάλτινες επιφάνειες, και φυσικά στην Γερμανία, και γύρω από την περιοχή του Trier που έλαβε χώρα ο γύρος του WRC. Δηλώσεις για τις εντυπώσεις των δοκιμών δεν έγιναν, ενώ ούτε υπήρξε σχετική… «διαρροή» από ανθρώπους της ομάδας.

Ο Dr. Hackenberg, δήλωσε σαφώς ικανοποιημένος μετά τη πρώτη δοκιμή του αυτοκινήτου: «Αυτή η δοκιμή του αυτοκινήτου είναι μία πολύ σημαντική στιγμή και ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για εμάς, αλλά και της προετοιμασίας, όπως και της εμπλοκής στο WRC. Είμαστε σύμφωνοι με το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει και τώρα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την εξέλιξη του αυτοκινήτου σε πραγματικές συνθήκες. Το WRC είναι η κορυφαία μορφή των αγώνων Ράλλυ και μία τεράστια πρόκληση για την ομάδα, τους οδηγούς και την εταιρία. Έχουμε αποδεχθεί αυτή την πρόκληση και θα κάνουμε σωστή χρήση του χρόνου που έχουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί από την πρώτη μας εμφάνιση».

Παρών στις πρώτες δοκιμές, ήταν φυσικά και ο επικεφαλής της VW Motorsport, Kris Nissen, ο οποίος δεν έκρυψε ούτε αυτός τον ενθουσιασμό του. «Το πρώτο Polo αντιπροσωπεύει ουσιαστικά το αυτοκίνητο δοκιμών, επάνω στο οποίο κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών θα δοκιμάζουμε διάφορα μηχανικά μέρη, όπως τον κινητήρα, το κιβώτιο ή μέρη της ανάρτησης. Την νέα χρονιά θα προχωρήσουμε στο πρόγραμμα δοκιμών που έχουμε αποφασίσει, δοκιμάζοντας το αυτοκίνητο σε κάθε είδους επιφάνεια, έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι το 2013 στην πρώτη μας εμφάνιση», είπε ο Nissen, δίνοντας τέλος στις οποίες ελπίδες είχαν κάποιοι να δούμε το Polo WRC σε κάποιους επιλεκτικούς αγώνες το 2012.

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε διαδρομή συνολικού μήκους 2,8 χιλιόμετρα, είχαν επίκεντρο την αξιοπιστία και τις ρυθμίσεις ανάρτησης-κινητήρα. Σύμφωνα με τους Γερμανούς τεχνικούς, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Σχετικά με το Polo WRC μίλησε φυσικά και ο Carlos Sainz. «Είναι μεγάλο μου προνόμιο και τιμή να οδηγώ το Polo WRC στα πρώτα του αγωνιστικά χιλιόμετρα. Παράλληλα, είμαι πολύ χαρούμενος που εμπλέκομαι στην εξέλιξη και τις δοκιμές του νέου αυτοκινήτου της VW. Μπορεί το Polo να βρίσκεται μόλις στο πρώτο στάδιο εξέλιξης του, αλλά ήδη αισθάνομαι ότι είναι πολύ καλό. Για όλη την ομάδα, είτε πρόκειται για οδηγούς είτε για μηχανικούς, είναι σημαντικό να έχουν στη διάθεση τους από νωρίς το πραγματικό αυτοκίνητο, έτσι ώστε να το μάθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να μπορέσουμε να το εξελίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Εκτός από τις πρώτες εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, υπάρχουν και βίντεο, όπου το Polo R WRC δείχνει εντυπωσιακό τόσο σε ταχύτητα, όσο και ήχο. Αν κρίνουμε από την εικόνα που είδαμε, το νέο Polo αν και στα πρώτα του αγωνιστικά χιλιόμετρα, μοιάζει να είναι κοντά στον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Από εκεί και πέρα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και συγκεκριμένα μετά το πέρας του Ράλλυ Μ. Βρετανίας, περιμένουμε την απόφαση της VW σχετικά με το δίδυμο των οδηγών της, με το όνομα του Petter Solberg να ακούγεται όλο και εντονότερα τον τελευταίο καιρό. Οι πληροφορίες που ήθελαν τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών να διακόπηκαν πρόωρα λόγω αυξημένων απαιτήσεων του Νορβηγού, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο επόμενος οδηγός που θα βρεθεί στο τιμόνι του Polo R WRC θα είναι ο Juho Hanninen, επίσημος οδηγός της Skoda, γεγονός που ίσως να έχει σημασία αναφορικά με το δίδυμο οδηγών της ομάδας.

Πηγή: 4troxoi.gr