H BMW ετοιμάζει μια νέα γενιά δορυφορικού συστήματος πλοήγησης, το οποίο μας ενημερώνει ποια λωρίδα του δρόμου έχει καλύτερη ροή, ενώ μας επιτρέπει να κλείσουμε θέση σε ένα πάρκινγκ.

Τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ωστόσο, παρόλη τη χρησιμότητά τους, δεν μας παρέχουν πάντα όσο λεπτομερείς πληροφορίες θα θέλαμε.

Το «microNavigation» της BMW, όμως, όχι μόνο μας πηγαίνει εκεί που θέλουμε, αλλά μας πληροφορεί ακόμα και για το ποια λωρίδα του αυτοκινητόδρομου πρέπει να διαλέξουμε. Μέσω κάμερας, υπολογίζει ποια λωρίδα έχει την καλύτερη ροή και συνιστά στον οδηγό να μπει σε αυτήν, ενώ συνεχίζει να του υποδεικνύει για πιθανές διορθωτικές κινήσεις.

Το σύστημα μας επιτρέπει ακόμα και να κλείσουμε προκαταβολικά μια θέση στάθμευσης σε ένα πάρκινγκ. Μόλις απομακρυνθείτε από το όχημά σας, το σύστημα της BMW θυμάται την ακριβή θέση που παρκάρατε και -δίχως τη συνδρομή δορυφόρων- μεταδίδει τις πληροφορίες στο κινητό σας τηλέφωνο.

Το σύστημα microNavigation είναι μέρος του ConnecterDrive της BMW και θα κάνει ντεμπούτο στα ηλεκτρικά οχήματα i3 και i8.