Η εταιρεία Αφοί Σαρακάκη επίσημος εισαγωγέας/ διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα παρουσίασε το σύστημα Alcolock – Interlock, που ανιχνεύει το αλκοόλ στον οδηγό μέσω της ανάλυσης του εκπνεόμενου αέρα, σε ημερίδα που διοργανώθηκε στα πλαίσια της εβδομάδος Οδικής Ασφάλειας(21-27 Μαρτίου 2016).

Η ημερίδα με θέμα «Safe & Sober» διοργανώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), το υπουργείο Υποδομών μεταφορών και Δικτύων και το Ι.Ο.Α.Σ.

pic2

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συστήματος Alcolock-Interlock της Volvo Trucks στη διοίκηση του υπουργείου ο κ. Φίλιππος Μενάγιας στέλεχος της εταιρίας δήλωσε: «Η Volvo είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη συστημάτων που αποτρέπουν τροχαία ατυχήματα και προστατεύουν τον οδηγό. Επειδή η οδήγηση ενός φορτηγού υπό την επήρεια αλκοόλ έχει ιδιαίτερα σοβαρές συνέπειες η εταιρεία μας έχει αναπτύξει συστήματα που έχουν ως στόχο τους να αποτρέψουν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ».

Το οινόπνευμα είναι η άμεση αιτία σχεδόν του 30% όλων των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του προβλήματος είναι η τοποθέτηση alcolocks που εμποδίζουν τον κινητήρα να πάρει εμπρός, όταν ανιχνευτεί στον οργανισμό του οδηγού ποσότητα οινοπνεύματος η οποία υπερβαίνει το νόμιμο επιτρεπόμενο όριο. Η Volvo προσφέρει alcolock εργοστασιακής τοποθέτησης από το 2005, και μέχρι σήμερα αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον μεταξύ των πελατών, ενώ πολλές μεγάλες και μεσαίες εταιρίες μεταφορών υιοθετούν τώρα μία πολιτική εξοπλισμού των φορτηγών τους με alcolock.

Του Νίκου Τσάδαρη