Μια θέση στο βάθρο του αμερικάνικου γκραν πρι για το Βαλεντίνο Ρόσι έθεσε ως στόχο ο διευθυντής της ιταλικής ομάδας Φίατ Γιαμάχα, Νταβίντε Μπρίβιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο  «γιατρός» στο τελευταίο σιρκουί του MotoGP, παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του, μονομάχησε με τον Κέισι Στόνερ για την τρίτη θέση του βάθρου, μέχρι και την τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου.

Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εμφάνιση, ο τεχνικός διευθυντής της Φίατ Γιαμάχα, Νταβίντε Μπρίβιο, δήλωσε χαρακτηριστικά, «Πηγαίνουμε στην Αμερική ύστερα από ένα απίστευτα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο στο Σάσενρινγκ, εκεί που όχι μόνο απολαύσαμε την επιστροφή του Βαλεντίνο αλλά τον είδαμε να κάνει έναν καταπληκτικό αγώνα τόσο σύντομα μετά τον τραυματισμό του. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί μ’ αυτόν. Σκοπός μας αυτή τη φορά είναι το βάθρο και θα δουλέψουμε με αυτό το σκεπτικό. Χρειάζεται επίσης να βελτιώσουμε κάποια σημεία στη μηχανή μας, γιατί το πλάνο μας είναι να έχουμε ένα πραγματικά καλό τελείωμα της σεζόν, όταν θα έχει επιστρέψει σε πλήρη φυσική κατάσταση».