Το μεσαίο μοντέλο της Peugeot, βασίζεται στη πλατφόρμα του Citroen C5 και παρόλο που η εταιρεία δεν έχει ακόμα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το Peugeot 508 αναμένεται να αντιπαρατεθεί με το Opel Insignia, το πρόσφατα ανανεωμένο Mondeo της Ford, αλλά και με το επερχόμενο νέο VW Passat.

Ξεχωρίζουν τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, που εισχωρούν βαθιά μέσα στα εμπρός φτερά, η νέα μάσκα καθώς και το μεγάλου μεγέθους λογότυπο του κατασκευαστή, που κοσμεί το κέντρο του καπό.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το νέο γαλλικό μοντέλο θα έχει μήκος 4,7 μέτρα, με την έκδοση Station Wagon να υπερβαίνει οριακά τα 4,8 μέτρα.

Επίσημα στοιχεία που να αφορούν τους κινητήρες που θα εξοπλίζουν το νέο 508 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις κάτω από το καπό του θα φιλοξενούνται δύο κινητήρες ντίζελ, ένας 2λιτρος με 160 ίππους και ένας 3λιτρος V6 με 240 ίππους, καθώς και ένας, σε πρώτη φάση, βενζινοκινητήρας, στα 1,6 λίτρα με τούρμπο και ισχύ 156.

Στα σκαριά βρίσκεται και η υβριδική έκδοση του μοντέλου, η οποία θα φέρει την ονομασία Hybrid4 και θα διαθέτει συνδυασμένη ισχύ 200 ίππων και εκπομπές CO2 της τάξης των μόλις 99 γρμ./χλμ. Ο εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας του θα μεταφέρει μέρος της ροπής και στους πίσω τροχούς του οχήματος.