O εφιάλτης κάθε γονέα είναι να καλεί απεγνωσμέναγια βοήθεια επειδή το μωρό του δεν αναπνέει. Αυτό συνέβη νωρίς το πρωί της Κυριακής στην κομητεία Arapahoe. Ευτυχώς, ένας καλά εκπαιδευμένος αστυνομικός ήταν κοντά όταν δέχτηκε την κλήση. Ο αστυνομικός Pacheco ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σπίτι.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο του Σερίφη της κομητείας Αράπαχο στην πόλη Σεντένιαλ, ο Νικ Πατσέκο εμφανίζεται να καταφθάνει στο σπίτι της οικογένειας που είχε ειδοποιήσει την Άμεση Δράση, και να ανεβαίνει γρήγορα τις σκάλες για να φτάσει στο δεύτερο όροφο. Στη συνέχεια, παίρνει προσεκτικά το μωράκι από τα χέρια της μητέρας του και, αφού του κάνει μερικές μαλάξεις στο στήθος, το γυρίζει μπρούμυτα και το χτυπά μερικές φορές στην πλάτη.

«Μόλις μου έδωσε το μωρό μου είπε, “σε παρακαλώ”» , εξήγησε ο Pacheco στο CBS News Colorado. «Αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε βασικά να βγάλει». Αμέσως, ο Pacheco παρατήρησε ότι το μόλις ενός μηνός παιδάκι ήταν μπλε στο πρόσωπο και τα χείλη του και ξεκίνησε γρήγορα ΚΑΡΠΑ.

Λίγες στιγμές αργότερα, το βρέφος που είχε μελανιάσει, καθώς πνιγόταν με έναν συνδυασμό γάλακτος και βρεφικών δημητριακών, ανακτά τις αισθήσεις του και αρχίζει να κλαίει.

«Προσπαθούσα να κρατήσω το μωρό και να κάνω μαλάξεις », περιέγραψε ο Pacheco, χρησιμοποιώντας τα χέρια του για να δείξει πώς είχε το παιδί στην αγκαλιά του» είπε και συνέχισε την περιγραφή του για το συμβάν: «Άρχισε να κλαίει λίγο. Θα μπορούσες να καταλάβεις ότι προσπαθούσε να βήξει κάτι.”

Ο αστυνομικός είπε ότι «κάτι» ήταν πιθανότατα μητρικό γάλα, πιθανόν αναμεμειγμένο με βρεφικά δημητριακά. Είπε ότι συνέχισε να κάνει συμπιέσεις και ωθήσεις προς τα πίσω μέχρι που το κλάμα του μωρού έγινε πιο δυνατό. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ο Pacheco μπόρεσε να παραδώσει το μωρό στα άτομα της πυροσβεστικής του South Metro, οι οποίοι μετέφεραν το βρέφος στο Νοσοκομείο Παίδων του Κολοράντο.