Κατά των ηγετών της Δύσης στρέφεται ο πρόεδρος της ρωσικής βουλής κατηγορώντας τους πως έχουν αίμα στα χέρια τους επειδή υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Αυτή η υποστήριξη έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός ”τρομοκρατικού κράτους” στο κέντρο της Ευρώπης» αναφέρει ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

Ο πρόεδρος της Βουλής της Ρωσίας, ο οποίος είναι και σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως ο φόνος του εξέχοντος μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, ο οποίος έγραφε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το σαββατοκύριακο στην Αγία Πετρούπολη ήταν μια «πράξη τρομοκρατίας» που έγινε από το Κίεβο.

«Η υποστήριξη της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών προς τις αρχές του Κιέβου έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός τρομοκρατικού κράτους στο κέντρο της Ευρώπης», έγραψε ο Βολόντιν στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το αίμα των νεκρών και των τραυματιών είναι στα χέρια του (αμερικανού προέδρου Τζο) Μπάιντεν, του (γάλλου προέδρου Εμανουέλ) Μακρόν, του (γερμανού καγκελαρίου Όλαφ) Σολτς και άλλων αρχηγών κρατών που υποστηρίζουν το καθεστώς του Ζελένσκι», πρόσθεσε.