Στο Κίεβο και σε υποστηρικτές του φυλακισμένου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι ρίχνει η Μόσχα την ευθύνη για την επίθεση που σκότωσε τον υποστηρικτή του Κρεμλίνου και του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία μπλόγκερ Βλάντεν Τατάρσκι χθες, Κυριακή (2/40 στην Αγία Πετρούπολη.

«Αποδείχθηκε ότι η τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στις 2 Απριλίου στην Αγία Πετρούπολη (…) σχεδιάσθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες στρατολόγησαν πράκτορες μεταξύ των συνεργών του υποτιθέμενου Ταμείου του Αγώνα κατά της Διαφθοράς, της απαγορευμένης οργάνωσης του φυλακισμένου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι», ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέροντας το όνομα της βασικής ύποπτης που έχει συλληφθεί και κρατείται που είναι Ντάρια Τρεπόβα.

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα (3/4) έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ενέταξε το όνομα μιας γυναίκας στην λίστα με τους καταζητούμενους, την οποία ρωσικά ΜΜΕ κατονομάζουν ως ύποπτη για τη δολοφονία του Βλάντλεν Τατάρσκι.

Στο καφέ όπου βρισκόταν το θύμα εξερράγη βόμβα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ίδιος και να τραυματιστούν 32 άνθρωποι, εκ των οποίων οι δέκα σοβαρά.