Ο τραπεζίτης Τζόζεφ Τζεντίλ μπορεί να ήταν άγνωστος μέχρι πρότινος στο ευρύ κοινό, όμως πλέον τόσο η φωτογραφία του, όσο και το όνομα του φιγουράρουν παντού, καθώς έβαλε το λιθαράκι του, στις χρεοκοπίες των τραπεζών Lehman Brothers και Silicon Valley Bank.

Όπως αναφέρει το newsweek.com, ήταν οικονομικός διευθυντής στη πρώτη τράπεζα και διευθύνων σύμβουλος Διοίκησης, ενώ και στις δύο περιπτώσεις αποσύρθηκε μόνο και μόνο, επειδή οι τράπεζες κατέρρευσαν.

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη ζωή του και σύμφωνα με το βιογραφικό του που αναγράφεται στην ιστοσελίδα svbsecurities.com, υπηρέτησε ως οικονομικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας Επενδύσεων της Lehman Brothers όπου διηύθυνε τις λογιστικές και οικονομικές ανάγκες στο τμήμα Σταθερού Εισοδήματος.

Πριν από αυτό, διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής της Global Corporate and Investment Bank στην Bank of America, όπου ηγήθηκε του Τμήματος Κεφαλαιαγορών. Επιπλέον, ήταν Οικονομικός Διευθυντής της Private Bank.

Προηγουμένως, πέρασε περισσότερα από 10 χρόνια με την J.P. Morgan σε διάφορες θέσεις οικονομικής διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένου του Global Head of Financial Risk Management, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στον Άρθουρ Άντερσεν.

Μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers έγινε διευθύνων σύμβουλος Διοίκησης στη Silicon Valley Bank και αποσύρθηκε πριν από λίγες μέρες, όταν κατέρρευσε η τράπεζα.

Μάλιστα, το Twitter έχει γίνει πανικός γύρω από το όνομα του, με αρκετούς να αναφέρουν πως είναι τραγική σύμπτωση το γεγονός πως κατείχε κρίσιμες θέσεις σε οργανισμούς που χρεοκόπησαν.

Εντούτοις, άλλοι υποστήριξαν πως δεν είναι σύμπτωση, αλλά τοποθέτηση του λάθους ατόμου στη λάθος θέση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραγικές συνέπειες.