Οι φωνές από δύο τουλάχιστον πρόσωπα ακούγονται στο ηχητικό μήνυμα στο οποίο ο βομβιστής της Στοκχόλμης ανακοίνωνε την πρόθεσή του να ζωστεί με εκρηκτικά και να ανατιναχτεί, αποκαλύπτουν σήμερα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου TV4, μηχανικός ήχου υποστηρίζει ότι στο μήνυμα ακούγονται δύο πρόσωπα και προσθέτει: «Δεν μπορείς να μιλάς όταν αναπνέεις. Μπορούμε πολύ καθαρά να ακούσουμε και κάποιον άλλον μέσα στο δωμάτιο».

Η αστυνομία δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει πως ο 28χρονος Ταϊμούρ Αμπντουλουαχάμπ που ανατινάχθηκε το Σάββατο κοντά σε εμπορικό κέντρο είχε συνενόχους.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την εφημερίδα Svenska Dagbladet, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, η βρετανική αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στον Αμπντουλουαχάμπ και τον αιγύπτιο ριζοσπάστη ιμάμη Αμπού Χάμζα, ο οποίος βρίσκεται σε βρετανική φυλακή.

Ο Χάμζα, πρώην ιμάμης στο τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ του Λονδίνου καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών το 2007 για υποκίνηση των πιστών να σκοτώσουν τους άπιστους.