Το μεγάλο όπλο ενός ελεύθερου σκοπευτή που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις εναντίον των στρατιωτών του Πούτιν είναι μεγαλύτερο από ορισμένους από τους Ρώσους στρατιώτες. Οι ουκρανικές δυνάμεις αναπτύσσουν ένα καταστροφικό τεράστιο όπλο για ελεύθερους σκοπευτές στη μάχη τους ενάντια στα στρατεύματα εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το όπλο – τέρας, όπως αναφέρει η Dailymail, έχει μήκος δύο μέτρων και βάρος 25 κιλών. Ο σχεδιασμός του «Snipex Alligator» περιλαμβάνει γεμιστήρα και σφαίρες 14,5 x 114χιλιοστών. Με μήκος πάνω από έξι πόδια, το ουκρανικής κατασκευής Snipex Alligator είναι μεγαλύτερο ακόμη και από μερικούς από τους ελεύθερους σκοπευτές που τραβούν τη σκανδάλη όπλου 55 λιβρών. Ο «Snipex Alligator» έκανε την παρθενική του εμφάνιση τον Ιούνιο του 2020 στο Facebook. Κι ένα χρόνο αργότερα, στις 2 Μαρτίου του 2021, το τυφέκιο υιοθετήθηκε επίσημα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το τεράστιο όπλο εκτοξεύει σφαίρες που μπορούν να διαπεράσουν στολές που έχουν πάχος περίπου μισής ίντσας από απόσταση ενός μιλίου, καθιστώντας το ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό όπλο ενάντια στους Ρώσους στρατιώτες.

Το κλείδωμα της κάννης μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός περιστρεφόμενου μπουλονιού. Το ελεύθερο μέρος της κάννης, δηλαδή αυτό που αιωρείται, δεν δέχεται ανάκρουση όταν εκτοξεύεται η σφαίρα, εξασφαλίζοντας υψηλότερη ακρίβεια στα χτυπήματα. Επιπλέον, διαθέτει μαξιλαράκι ανάπαυσης για το πρόσωπο του σκοπευτή με ρυθμιζόμενο ύψος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αριστόχειρα αλλά και δεξιόχειρα. Για να είναι πιο εύκολο στη χρήση, το όπλο είναι εξοπλισμένο με πτυσσόμενο δίποδο.