Ένας ύποπτος από την Αριζόνα των ΗΠΑ, έστρεψε το πιστόλι του στο κεφάλι ενός αστυνομικού σκύλου, και η αστυνομία άνοιξε πυρ. Ο άντρας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Το αστυνομικό τμήμα του Tucson έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από κάμερα σώματος αστυνομικού την Τρίτη, που δείχνουν έναν άνδρα να στοχεύει με ένα πιστόλι ένα Κ-9, καθώς ο σκύλος τον έχει αρπάξει από το πόδι και προσπαθεί να τον ακινητοποιήσει. Οι αστυνομικοί με το που είδαν τον άνδρα να βγάζει όπλο και να σημαδεύει στον σκύλο δεν διστάζει να ανοίξει πυρ και να σκοτώσει τον ύποπτο, τον οποίο οι Αρχές καταζητούσαν με ένταλμα σύλληψης σε βαθμό κακουργήματος για εισβολή σε σπίτι και ληστεία τράπεζας. Πολλές υπηρεσίες εξετάζουν το υλικό για να προσδιορίσουν εάν η θανατηφόρα χρήση βίας ήταν δικαιολογημένη στην υπόθεση.

Ο 49χρονος Φρατσίσκο Χαβιέ Γκαλάρτζα εντοπίστηκε να μπαίνει σε ένα ψιλικατζίδικο το μεσημέρι της 25ης Αυγούστου, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν στο πάρκινγκ και ο ύποπτος να τρέπεται σε φυγή. Τότε ο αστυνομικός Μπάρι Πέτερσον, δίνει εντολή στον σκύλο με το όνομα Κίρκο, να καταδιώξει και να ακινητοποιήσει τον ύποπτο.

***Viewer Discretion Advised******Video Contains Violence***The following is a critical incident debrief involving our unit. It was released by the Pima Regional Critical Incident Team Friday.

Posted by Tucson Police K9 on Monday, September 26, 2022

Ο σκύλος αρπάζει τον 49χρονο, ο οποίος τραβάει όπλο και τον σημαδεύει αλλά πριν προλάβει να πατήσει τη σκανδάλη δέχεται τους θανατηφόρους πυροβολισμούς των αστυνομικών.