Ένα ιδιωτικό σχολείο στις ΗΠΑ πήγε τους μαθητές του να παρακολουθήσουν drag show που πραγματοποίησε η διάσημη drag queen της Νέας Υόρκης, Brita Filter, σε μία εκκλησία, κατά την διάρκεια των εορτασμών του Pride.

Όπως αναφέρει η nypost.com, το εκκλησιαστικό λύκειο East Village με τα ετήσια δίδακτρα των 59.000 δολαρίων, αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στο μήνα υπερηφάνειας της LGBT κοινότητας, οπότε διοργάνωσε την εκδήλωση, σε συνεργασία καθηγητών και μαθητών.

Η Brita Filter -που το αληθινό της όνομα είναι Jesse Havea- ερμήνευσε μια διασκευή του «Somewhere Over the Rainbow» και χόρεψε μαζί με τους μαθητές, ενώ ανάρτησε και χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στο TikTok.

Στη συνέχεια, έκατσε μαζί με τους μαθητές και συζήτησε μαζί τους, θέματα που αφορούν την αποδοχή, όπως και ζητήματα που σχετίζονται με την LGBT κοινότητα. Μάλιστα, απάντησε και στις απορίες των μαθητών, σχετικά με την τέχνη του drag show.

«Πήγα κυριολεκτικά στην εκκλησία για να διδάξω τα παιδιά σήμερα», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα ανάρτησης σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram, ενώ πρόσθεσε πως «η ορατότητα έχει σημασία και είναι μεγάλη μου τιμή που είχα την ευκαιρία να σας μιλήσω για τη δουλειά μου ως LGBTQ+ Drag Queen ακτιβίστρια».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είδαν όλοι οι μαθητές με ευχάριστο τρόπο την συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς ορισμένοι αισθάνθηκαν πως αναγκάστηκαν να συμμετέχουν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μερικά παιδιά δυσαρεστήθηκαν από το γεγονός ότι έπρεπε να χορεύουν και να τραγουδάνε στην εκκλησία, καθώς θεωρούν ότι αυτό δεν ταιριάζει στα καθιερωμένα έθιμα.

«Με πίεσαν για να συμμετέχω. Εκεί που καθόμουν, είδα παιδιά να χορεύουν και σηκώθηκα κι εγώ. Προσποιήθηκα πως ήταν φυσιολογικό», είπε ένα παιδί, ενώ ένα άλλο πρόσθεσε «ένιωσα τόνους κοινωνικής πίεσης. Όλοι ήταν χαρούμενοι και αισθάνθηκα πως έπρεπε να συμμετέχω κι εγώ».