Ακόμα ένας δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του στο πόλεμο της Ουκρανίας και πρόκειται για τον 32χρονο Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ, Γάλλο ρεπόρτερ που σκοτώθηκε από βομβαρδισμό στο Λουχάνσκ, με το Παρίσι να απαιτεί να γίνει «διαφανής έρευνα» για τις συνθήκες θανάτου.

Συγκεκριμένα, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά «απαίτησε» να διενεργηθεί «διαφανής έρευνα», χαρακτηρίζοντας ως «βαθιά σοκαριστικό» τον θάνατο του εργαζόμενου του δικτύου BFMTV, που σκοτώθηκε στην ανατολική Ουκρανία την ώρα που κάλυπτε μια επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων κοντά στην πόλη Σεβεροντονέτσκ. Παράλληλα, ζήτησε «να διενεργηθεί διαφανής έρευνα το συντομότερο δυνατό για να ριχτεί άπλετο φως στις συνθήκες αυτής της τραγωδίας».

Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο του Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ. «Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου» ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμα, τονίζοντας τη στήριξή του στους δημοσιογράφους «που έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της πληροφόρησης από τα πεδία των μαχών».

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, τουλάχιστον οκτώ δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στο εμπόλεμο πεδίο κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, σύμφωνα με απολογισμό των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF).