Ο Pierre Zakrzewski ήταν ο 55χρονος κάμεραμαν του Fox News που σκοτώθηκε στα περίχωρα του Κιέβου από πυρά του ρωσικού πυροβολικού, καθώς κάλυπτε τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ από την επίθεση επίσης σκοτώθηκε και η 24χρονη Ουκρανή δημοσιογράφος Ολεξάντρα Κουβσίνοβαν.

Ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, σύμφωνα με τον theguardian.com, ενώ αρκετοί συνάδελφοι του, εκθείασαν το ήθος του Zakrzewski.

Χαρακτηριστικά, ένα άτομο ανέφερε ότι ο ίδιος βοήθησε πριν λίγους μήνες, ορισμένους Αφγανούς που συνεργάστηκαν με τον σταθμό, να φύγουν από το Αφγανιστάν, όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία.

«Το πάθος και το ταλέντο του ήταν απαράμιλλα. Με έδρα το Λονδίνο, ο Pierre εργαζόταν στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο. Τα ταλέντα του ήταν πολλά και δεν υπήρχε κανένας ρόλος που να μην αναλάμβανε για να βοηθήσει – από φωτογράφος σε μηχανικό, μοντέρ έως παραγωγός – και τα έκανε όλα κάτω από τεράστια πίεση με τρομερή δεξιοτεχνία», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απομάκρυνση των Αφγανών ανεξάρτητων συνεργατών μας και των οικογενειών τους. Τον Δεκέμβριο, στα ετήσια βραβεία των εργαζομένων μας, ο Pierre έλαβε το βραβείο Unsung Hero ως αναγνώριση του ανεκτίμητου έργου του», τονίζεται μεταξύ άλλων στη ανακοίνωση του Fox News.