Όλα βρίσκονται στη τελική ευθεία για την μαζική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, αφού μεγάλος αριθμός Ρώσων στρατιωτών διασχίζει τα σύνορα. Έτσι, οι Ουκρανοί πολίτες συνδράμουν τις στρατιωτικές δυνάμεις και μετατρέπουν σιγά-σιγά σε φρούρια τις πόλεις, όπου αναμένεται να δοθούν μάχες σώμα με σώμα.

Φωτογραφίες και βίντεο που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία και ΜΜΕ του εξωτερικού, δείχνουν τους Ουκρανούς πολίτες με φτυάρια και μπουλντόζες να σκάβουν χαρακώματα, ενώ με τα μπάζα από τα κτίρια που κατέρρευσαν λόγω των βομβαρδισμών, στήνουν οχυρωματικά έργα.

Παράλληλα, αρκετοί πολίτες διοργανώνουν συσσίτια για τον πληθυσμό που διαμένει στα καταφύγια, καθώς αρκετοί Ουκρανοί έχουν εγκλωβιστεί στις μεγάλες πόλεις, ενώ άλλοι δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ειδικά χωρίς να δώσουν μάχη.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 1 εκατ. πρόσφυγες, ενώ νέα πλάνα από τις μάχες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Οι Ουκρανοί περιμένουν μαζική επίθεση, ενώ καταγγέλουν χτυπήματα ακόμα και σε σχολεία, ενώ Δυτικοί αναλυτές προειδοποιούν την Δύση για αυταπάτες, σχετικά με την επέλαση του ρωσικού στρατού.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press, που δείχνουν πολίτες να συνδράμουν στην άμυνα των πόλεων: