Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα σιιτικό τέμενος στην Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι ο καμικάζι βομβιστής που πραγματοποίησε την επίθεση είναι ο Αμπού Τζάνταλ αλ-Τζιζράουι και προσθέτει ότι προσπάθησε να φθάσει στον στόχο του παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η επίθεση είχε στόχο τους πιστούς που βρίσκονταν στο τέμενος αλ-Άνουντ για την προσευχή της Παρασκευής, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, τον οποίο επικαλείται το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο τέμενος και το αυτοκίνητο εξερράγη καθώς περπατούσαν με τα πόδια προς αυτό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να προκληθεί πυρκαγιά σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν δίπλα του. Ένας από τους νεκρούς πιστεύεται πως ήταν ο οδηγός.