Αν και ανεξάρτητος και παρόλο που αυτοχαρακτηρίζεται σοσιαλιστής, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς του Βερμόντ, σκοπεύει να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, σύμφωνα με δηλώσεις του σε ενημερωτικά μέσα των ΗΠΑ, ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος αυτού στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι θέλουν μια θεμελιώδη αλλαγή προκειμένου η κυβέρνηση να υπηρετεί τους απλούς Αμερικανούς και όχι μόνο τους δισεκατομμυριούχους», δήλωσε ο Σάντερς στην εφημερίδα USA Today ενώ διευκρίνισε πως η επίσημη ανακοίνωση της πρόθεσής του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη

Η καμπάνια του αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες μέρες και όπως δήλωσε είναι η εναλλακτική λύση απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον η οποία υπόσχεται να θέσει επί τάπητος προοδευτικά θέματα στην αντιπαράθεση με την πρώην υπουργό Εξωτερικών.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να με υποτιμά. Είμαι εκτός του δικομματικού συστήματος και έχω επικρατήσει απέναντι σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, αντιμετωπίζοντας υποψήφιους με αρκετή χρηματοδότηση πίσω τους. Πρέπει αυτό που έγινε στο Βερμόντ να είναι παράδειγμα για όλους. Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι θέλουν μια θεμελιώδη αλλαγή προκειμένου η κυβέρνηση να υπηρετεί τους απλούς Αμερικανούς και όχι μόνο τους δισεκατομμυριούχους», ανέφερε ο Σάντερς.