Οι γιατροί στο νοσοκομείο που δούλευε η νοσοκόμα Elizabeth Dawes, στο Wolverhampton της Βρετανίας, την ενημέρωσαν τον Ιούλιο του 2013 πως πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού και της συνέστησαν να υποβληθεί άμεσα σε διπλή μαστεκτομή.

Η 39χρονη αρνήθηκε και τελικά συμφώνησε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου από το δεξί της στήθος και λεμφαδένων.

Της είπαν επίσης πως θα χρειαζόταν να ακολουθήσει και περαιτέρω διαδικασίες για να διορθώσει τις δυσμορφίες που θα προκαλούσε στο στήθος της η πρώτη επέμβαση.

Τέσσερις ημέρες αργότερα όμως, ο γιατρός της τής αποκάλυψε πως είχε γίνει λάθος με τους φακέλους τριών ασθενών και πως η ίδια δεν έπασχε από τη νόσο!

«Φοβήθηκα για το χειρότερο, άρχισα να κάνω σχέδια για να διασφαλίσω το παιδί μου, να διευθετήσω τα οικονομικά μου. Ήμουν έτοιμη να κάνω τα πάντα για να παλέψω με τον καρκίνο», λέει στη Daily Mail η 39χρονη.

Το σοκ ήταν τέτοιο που η γυναίκα εγκατέλειψε τη δουλειά της στο νοσοκομείο.

«Ανάρρωνα ακόμα από την επέμβαση, με τρόμαζε η τεράστια ουλή μου και τέσσερις μέρες μετά μου είπαν πως όλο αυτό ήταν περιττό…», προσθέτει. «Τίποτα δεν μπορεί να επανορθώσει αυτό που έγινε αλλά είμαι αποφασισμένη να καταφύγω στη δικαιοσύνη, νιώθω πως μου αξίζει τουλάχιστον μία συγγνώμη…».

Το νοσοκομείο αποδέχθηκε την ευθύνη και απολογήθηκε για την αναίτια ταλαιπωρία της γυναίκας.