Κλήση για βοήθεια δέχτηκε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) από έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ένα πλοιάριο, στο οποίο επιβαίνουν περισσότεροι από 300 μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

«Ο ΔΟΜ στη Ρώμη μόλις έλαβε μια έκκληση για βοήθεια από ένα πλοίο που βρίσκεται στα διεθνή ύδατα. Υπάρχουν τρία πλοία. Ο άνθρωπος που έκανε την έκκληση δήλωσε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι επιβαίνουν στο πλοίο του, το οποίο βυθίζεται», πρόσθεσε ο διεθνής οργανισμός. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 20 από τους μετανάστες που βρίσκονται στο ίδιο πλοιάριο με αυτόν είναι νεκροί.

Ο ΔΟΜ επεσήμανε ότι υπάρχουν τρία πλοία που μεταφέρουν μετανάστες δίπλα δίπλα στη Μεσόγειο, όμως πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ακριβώς σε ποια ύδατα πλέουν.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, το λιμενικό «δεν διαθέτει τα μέσα για να τους διασώσει αυτή τη στιγμή», καθώς υπάρχει έλλειψη πόρων εξαιτίας της βύθισης ενός άλλου πλοίου νωρίς χθες Κυριακή στα ανοικτά της Λιβύης, από το ναυάγιο του οποίου αγνοούνται εκατοντάδες άνθρωποι.

Όπως σημείωσε ο ΔΟΜ, «το λιμενικό είναι πιθανό να προσπαθήσει να στείλει εμπορικά πλοία» προς το σημείο όπου βρίσκεται το πλοιάριο που βυθίζεται. Κάτι που δεν θα είναι εύκολο, διότι, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, κάποια εμπορικά πλοία «δεν επιθυμούν να συνεργαστούν».

(Φωτογραφία αρχείου)