Έφτασε μέχρι τις απαρχές του Διαστήματος και γύρισε σώος, αλλά τελικά ο Ρίτσαρντ Μπράνσον κατάφερε να έχει ένα «κολοσσιαίο»- όπως το χαρακτήρισε- ατύχημα με το ποδήλατό του πάνω στη Γη.

Ο δισεκατομμυριούχος έπεσε με φόρα πολλών χλμ/ώρα πάνω σε έναν συναθλητή του, κατά τη διάρκεια ενός ποδηλατικού αγώνα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ξεκαθαρίζοντας μετά το ατύχημα ότι «το κράνος ήταν αυτό που έσωσε τη ζωή του ίδιου και του άλλου ατόμου».

Ο 71χρονος μετείχε σε αγώνα που περιελάμβανε ποδηλασία, ιστιοπλοΐα, καγιάκ, πεζοπορία και κολύμβηση και που διοργανώθηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για μια φιλανθρωπική οργάνωση που έχουν ιδρύσει τα παιδιά του.

«Πάτησα και τα δύο φρένα μου, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν»  

Στο σκέλος της ποδηλασίας, ο Μπράνσον κατέβαινε με τους υπόλοιπους λόφο, όταν σε μια απότομη στροφή διαπίστωσε ότι δεν «έπιαναν» τα φρένα του.

«Πάτησα και τα δύο φρένα μου, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Πήγαινα ολοένα και πιο γρήγορα. Οι επιλογές μου ήταν να πέσω από τον γκρεμό, να χτυπήσω το αυτοκίνητο ή να πέσω πάνω στον Φέλιξ (Στελμάστσεκ)», είπε, αναφερόμενος σε συναθλητή του.

«Έπιασα και τα δύο φρένα όσο πιο σφιχτά μπορούσα, αλλά δεν δούλεψαν. Φώναξα στον Φέλιξ «τα φρένα δεν δουλεύουν» αλλά δεν είχε ευκαιρία να κάνει στην άκρη και συγκρουστήκαμε πολύ δυνατά. Κατόπιν μού είπαν ότι έπρεπε να είχα δοκιμάσει να αφήσω το ένα φρένο και να το πατήσω πάλι», επεσήμανε εμφατικά ο βρετανός Κροίσος.

Το ατύχημα ήταν σφοδρό, καθώς, κατά τον Μπράνσον, «πέσαμε και οι δύο από τα ποδήλατά μας και τα κεφάλια και τα σώματά μας χτύπησαν με φόρα στον δρόμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κράνη έσωσαν τη ζωή μας», τόνισε με νόημα, προσθέτοντας:

«Μείναμε και οι δύο ξαπλωμένοι στον δρόμο καθώς η υπόλοιπη ομάδα συγκεντρωνόταν γύρω μας. Έμεινα ακίνητος, ελπίζοντας ότι δεν είχα μείνει παράλυτος. Αργά, κίνησα τα άκρα μου και ήμουν ανακουφισμένος που ανταποκρίθηκαν. Ευτυχώς και εγώ αλλά και ο Φέλιξ ήμασταν εντάξει», συνέχισε.

Ο Μπράνσον και ο συναθλητής του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ο επιχειρηματίες έχει εκδορές, μελανιές, ένα εξαιρετικά μεγάλο εξόγκωμα στο ισχίο και ένα τεράστιο αιμάτωμα στο πόδι.

«Αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα», παραδέχθηκε και υπενθύμισε ότι είναι το δεύτερο σοβαρό ατύχημά του με ποδήλατο, έπειτα από ένα που είχε το 2016.

Θυμίζουμε εδώ ότι τον περασμένο Ιούλιο ο Μπράνσον έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που έκανε ιδιωτικό ταξίδι στο Διάστημα.

Το εξαθέσιο σκάφος του Μπράνσον, με την ονομασία «Unity», αναχώρησε τοποθετημένο κάτω από τα φτερά του μητρικού σκάφους VMS Eve, βαφτισμένο προς τιμήν της μητέρας του Μπράνσον, Ιβ.

Ο δισεκατομμυριούχος, οι δύο πιλότοι και τα τρία στελέχη της Virgin Galactic είχαν για λίγα λεπτά την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας και θαύμασαν τον μαύρο ουρανό και την καμπυλότητα της Γης. Το διαστημικό σκάφος του Μπράνσον προσγειώθηκε λίγη ώρα μετά και χωρίς προβλήματα σε μια έρημο στο Νέο Μεξικό.