Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει κάνει νέα δημόσια εμφάνιση εδώ και ένα μήνα, τροφοδοτώντας νέες φήμες ότι μπορεί να είναι ξανά άρρωστος.

Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας εθεάθη για τελευταία φορά στις 12 Οκτωβρίου όταν εμφανίστηκε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της κάλυψης έκθεσης πυραύλων στην Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα της χώρας.

«Οι ΗΠΑ έχουν συχνά επισημάνει ότι δεν είναι εχθρικές προς το κράτος μας, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να βασίζονται σε ενέργειες που να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο ισχύει», είπε ο Κιμ κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Εκείνη την εποχή, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαινόταν να έχει χάσει ένα σημαντικό ποσό βάρους, με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν εικασίες για την υγεία του. Η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας είπε αργότερα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ ότι ο Κιμ παραμένει υγιής παρά το ότι έχασε 20 κιλά, σημειώνοντας ότι η απώλεια βάρους του ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα των προσπαθειών του να βελτιώσει τη σωματική του κατάσταση, σύμφωνα με το NBC News.

Οι φήμες για καρδιακό επεισόδιο, κώμα ή ότι είναι ακόμα και νεκρός

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν έχει εμφανιστεί από την έκθεση πυραύλων, καθιστώντας τον μεγαλύτερο χρόνο απουσίας από δημόσιες δραστηριότητες από το 2014. Ωστόσο, οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν αυξημένη δραστηριότητα στο παραθαλάσσιο σπίτι του στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας και σε ένα παραλιακό αρχοντικό κοντά στην Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με το NK News.

Ο Κιμ είχε κάνει οκτώ διαλείμματα από τις δημόσιες δραστηριότητες από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Η απουσία του κατά τη διάρκεια μιας εθνικής γιορτής στα μέσα Απριλίου τροφοδότησε φήμες ότι μπορεί να βρίσκεται σε κώμα ή να πέθανε μετά από μια κακή εγχείρηση καρδιάς.

Οι φήμες επανήλθαν όταν εμφανίστηκε ξανά στις 30 Απριλίου σε μια πρώτη επίσκεψη επιθεώρησης γύρω από το εργοστάσιο λιπασμάτων Sunchon. Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Τηλεόραση της Κορέας (KCTV) έδειξαν τον Κιμ να οδηγεί ένα ηλεκτρικό καρότσι γύρω από την ιδιοκτησία.

Ενώ ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φαινόταν υγιής, οι ειδικοί παρατήρησαν ένα σημάδι στο χέρι του που υποδηλώνει ότι μπορεί να είχε κάνει κάποιο είδος καρδιαγγειακής επέμβασης. Κάποιοι σχολίασαν επίσης ότι η χρήση του καροτσιού του γκολφ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έδειξε ότι δεν ήταν 100% υγιής, σύμφωνα με το ABC News Australia.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κανένα πολιτικό γεγονός τις επόμενες εβδομάδες που θα απαιτούσαν την παρουσία του ηγέτη. Ωστόσο, αναμένεται να κάνει δημόσια εμφάνιση στις 17 Δεκεμβρίου για να τιμήσει την επέτειο του θανάτου του πατέρα του.