Ο γιος του θρύλου του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ καταδικάστηκε σε φυλάκιση για έξι μήνες επειδή μαχαίρωσε ένα γείτονα του στη Νότια Καλιφόρνια με κυνηγετικό μαχαίρι κατά τη διάρκεια λογομαχίας για κάδους απορριμμάτων, δήλωσαν οι Εισαγγελείς.

Ο Άνταμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, 29 ετών, καταδικάστηκε αφού ομολόγησε την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες επίθεσης με θανατηφόρο όπλο και μία κατηγορία για κατοχή στιλέτου. Η ποινή ενισχύθηκε με την ποινή της πρόκλησης σοβαρού σωματικού τραυματισμού, σύμφωνα με το γραφείο του Εισαγγελέα της Όραντζ Κάουντι.

Ο Αμπντούλ-Τζαμπάρ δέχτηκε μια συμφωνία από τον Δικαστή της Όραντζ Κάουντι. Η ποινή αναβλήθηκε μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ώστε ο Αμπντούλ-Τζαμπάρ να μπορέσει να υποβάλλει αίτηση για να εκτίσει την ποινή σε κατ’ οίκον περιορισμό αντί να φυλακιστεί, ανέφεραν οι αρχές. Οι υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για τη δικαστική επιτήρηση τώρα θ’ αποφασίσουν αν θα του επιτραπεί να παραμείνει κλεισμένος στο σπίτι του ή αν θα μεταφερθεί στη φυλακή. Οι Εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή φυλάκισης επτά ετών και αντιτάχθηκαν στην πρόταση συμφωνίας που έκανε ο Δικαστής.

Ο Αμπντούλ-Τζαμπάρ κι ο γείτονάς στην περιοχή Σαν Κλεμέντε μοιράζονται μια κοινή είσοδο. Ο Αμπντούλ Τζαμπάρ μαχαίρωσε τον 60χρονο γείτονα πολλές φορές στις 9 Ιουνίου του περασμένου έτους. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν τους κάδους σκουπιδιών που βρίσκονται μπροστά από τα σπίτια τους, υποστήριξαν οι Εισαγγελείς.

Ο 60χρονος μαχαιρώθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, υπέστη κάταγμα στο κρανίο και παραλίγο να πεθάνει από απώλεια αίματος αφού κατέρρευσε έξω από τα επείγοντα περιστατικά όπου μεταφέρθηκε, συμπλήρωσαν οι αρχές.

«Αυτό είναι μια ποινή-χάδι, μια απόλυτη αποτυχία ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο Εισαγγελέας Τοντ Σπίτσερ σε δήλωση του μετά από την καταδίκη. «Αυτός ο άνδρας παραλίγο να αιμορραγήσει μέχρι θανάτου μπροστά από τις πόρτες των επειγόντων περιστατικών, αφού τον μαχαιρώνουν τόσο βίαια ξανά και ξανά μέχρι που το κρανίο του έσπασε», τόνισε και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι η πλήρης περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής έπειτα μια διαμάχη για τους κάδους απορριμμάτων είναι τόσο κραυγαλέα που θα δικαιολογούσε να περάσει χρόνο στη φυλακή».