Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη διαστημική πτήση του Τζεφ Μπέζος. Η εκτόξευση του σκάφους της Blue Origin θα γίνει σε απομακρυσμένο σημείο της ερήμου του δυτικού Τέξας.

Η πτήση του ιδρυτή της Amazon θα γίνει με τον πύραυλο New Shepard. Μαζί του θα βρίσκονται ο αδελφός του, Μάικ, η 82χρονη Γουόλι Φανκ καθώς και ο 18χρονος Όλιβερ Ντεμέν από την Ολλανδία.

Δείτε live την πτήση:

Το New Shepard θα κινείται με ταχύτητα 3.540 χλμ. την ώρα σε ύψος περίπου 100 χλμ. στη λεγόμενη γραμμή Κάρμαν που έχει οριστεί από ένα διεθνές σώμα αεροναυπηγικής ότι οριοθετεί το σύνορο ανάμεσα στην ατμόσφαιρα της Γης και το διάστημα.

Στη διάρκεια της πτήσης το πλήρωμα θα λυθεί για λίγα λεπτά έλλειψης βαρύτητας και θα κοιτάξει την καμπυλότητα της Γης μέσω αυτών που η Blue Origin αποκαλεί τα μεγαλύτερα παράθυρα που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε διαστημικό ταξίδι. Τότε, η κάψουλα θα πέσει στη Γη με αλεξίπτωτα, χρησιμοποιώντας μια παλιού τύπου ώση της τελευταίας στιγμής που αποβάλλει ένα “μαξιλάρι αέρα” για μια μαλακή προσγείωση με ταχύτητα 1,6 χλμ/ώρα στην έρημο του Τέξας.

Ο επαναχρησιμοποιούμενος σταθεροποιητής αναμένεται να επιστρέψει στην εξέδρα εκτόξευσης χρησιμοποιώντας μηχανισμούς φρένου και πτερύγια δακτυλίου και σφήνας για σταθεροποίηση.