Ο δρόμος του κάθε ανθρώπου προς την επιτυχία είναι διαφορετικός. Για πολλούς είναι κατά βάση γραμμικός. Για άλλους όμως περιλαμβάνει πολλές αλλαγές, στροφές και κακοτοπιές καθ’ οδόν.

Η J.K. Rawling δεν είχε στον ήλιο μοίρα

Μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, η J.K. Rawling, ήταν 25 όταν το 1990 της ήρθε η ιδέα του μικρού μάγου, Χάρι Πότερ, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το τρένο που μάλιστα είχε καθυστερήσει τέσσερις ώρες.
Άρχισε να γράφει το πρώτο βιβλίο εκείνο το βράδυ, ωστόσο της πήρε χρόνια για να το τελειώσει.
Δούλευε ως γραμματέας στη Διεθνή Αμνηστία στο Λονδίνο και απολύθηκε επειδή χάζευε την ώρα της δουλειάς, καθώς ονειρευόταν το νεαρό μάγο. Η επιμονή της τη βοήθησε να τελειώσει το βιβλίο τα επόμενα χρόνια. Εκείνα τα χρόνια, παντρεύτηκε, έκανε μία κόρη, χώρισε και διαγνώστηκε με κατάθλιψη πριν τελειώσει το πρώτο βιβλίο στο 1995. Δημοσιεύτηκε το 1997.

Ο Γουόρεν Μπάφετ δούλευε ως πωλητής

Μετά τα 20 του, ο Γουόρεν Μπάφετ δούλευε ως πωλητής επενδυτικών προϊόντων για την Buffett-Falk & Co. στην Ομάχα πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και γίνει αναλυτής στην ηλικία των 26. Εκείνη τη χρονιά ίδρυσε την Buffett Partnership, Ltd., μία επενδυτική εταιρεία στην Ομάχα. Όπως έχει πει σε συνέντευξή του στο NBC, η Νέα Υόρκη δεν του ταίριαξε.

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ δεν ήταν πια ζημιογόνος

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, δεν ήταν πια ζημιογόνος για πρώτη φορά και η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που είχε ιδρύσει είχε 300 εκατομμύρια χρήστες.Ο Ζούκεμπεργκ εργαζόταν σκληρά για το Facebook επί πέντε χρόνια έως τα 25 του. Εκείνη τη χρονιά – το 2005 – η εταιρεία είχε γίνει κερδοφόρα για πρώτη φορά και είχε 300 εκατομμύρια χρήστες. Ήταν πολύ ευχαριστημένος, αλλά είχε δηλώσει ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή και έγραψε στο Facebook ότι «σκεφτόμαστε ότι τώρα ξεκινάμε για να επιτύχουμε το στόχο μας να συνδέσουμε τους πάντες».
Την επόμενη χρονιά έλαβε τον τίτλο του «Προσώπου της Χρονιάς» από το περιοδικό, Time.

Η Όπρα Γουίνφρεϋ έκανε εκπομπή σε τοπικό κανάλι

Η Όπρα Γουίνφρεϋ απολύθηκε από το δελτίο των 5 από τοπικό κανάλι της Βαλτιμόρης ροτο 1977 σε ηλικία 23 ετών.
Την επόμενη χρονιά, η 24χρονη Όπρα προσλήφθηκε σε ένα τοπικό talk show και ταυτόχρονα παρουσίαζε και ένα τηλεπαιχνίδι. Έμεινε στη Βαλτιμόρη μερικά χρόνια ακόμα πριν πάει στο Σικάγο το 1983.

Η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον είχε μόλις αποφοιτήσει από το Γέιλ

Στα 23 της η Χίλαρι Ρόνταμ άρχισε να βγαίνει με το συμφοιτητή της στη Νομική του Γέιλ, Μπιλ Κλίντον. Έμεινε στη σχολή έναν επιπλέον χρόνο για να είναι με το φίλο της το 1973 και πήρε άλλο ένα πτυχίο πριν καν γίνει 25.
Ο Μπιλ Κλίντον της έκανε πρόταση γάμου πριν την αποφοίτηση, αλλά αυτή αρνήθηκε. Την ίδια χρονιά άρχισε να δουλεύει στο κέντρο μελετών του Γέιλ και το πρώτο άρθρο που έγραψε δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Χάρβαρντ. Αφού μετακόμισε στο Αρκάνσας το 1975, τελικά συμφώνησε να παντρευτεί τον Μπιλ. Αργότερα έγινε η Πρώτη Κυρία του Αρκάνσας, η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών.