Ένας αξιωματικός της αστυνομίας σκοτώθηκε και τουλάχιστον έξι ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίς το πρωί μέσα στο γραφείο του διοικητή της αστυνομίας της Καμπούλ, ένα από τα πλέον αυστηρά φρουρούμενα σημεία στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας.

Το κέντρο της Καμπούλ όπου βρίσκονται οι σημαντικότερες κρατικές υπηρεσίες και τα γραφεία των διεθνών οργανισμών, φρουρείται από δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού από πολλά σημεία ελέγχου.

Το αρχηγείο της αστυνομίας περιβάλλεται από ψηλά τσιμεντένια τείχη και φρουρείται από βαριά οπλισμένους άνδρες που ελέγχουν κάθε είσοδο στο χώρο αυτό, ενώ πολλές κάμερες ασφαλείας καταγράφουν την κίνηση στον περίβολο.

«Είμαι καλά, αλλά ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς μου και γενικός γραμματέας, ο Γιασίν Χαν, σκοτώθηκε και ακόμη έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας, στρατηγός Ζαχίρ Ζαχίρ μετά την επίθεση. «Όταν ακινητοποίησαν τον δράστη, εκείνος ήδη προσπαθούσε να μπει στο γραφείο μου και τότε ανατινάχθηκε. Είδαμε το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Ο δράστης δεν φορούσε στολή. Ήταν ένας πολίτης που κρατούσε χαρτιά στα χέρια του και ρώτησε τους φρουρούς που βρίσκεται το γραφείο του διοικητή», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι διεξάγεται έρευνα.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.