Ένας υπάλληλος του Μπάκιγχαμ δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες ότι αφαιρούσε αντικείμενα αξίας από το παλάτι, μεταξύ αυτών μετάλλια, φωτογραφίες, ακόμα και προσωπικά αντικείμενα του πρίγκιπα Άντριου.

Ο Adamo Canto εργαζόταν στην τροφοδοσία του παλατιού και ξαλάφρωνε το Μπάκιγχαμ για 9 ολόκληρους μήνες, από τον Νοέμβριο του 2019 ως τον Αύγουστο του 2020.

Σύμφωνα με το BBC, είχε στα χέρια του ακόμα και υπογεγραμμένες φωτογραφίες του Χάρι και του Ουίλιαμ, αλλά και ένα ολόκληρο άλμπουμ από το επίσημο δείπνο που παρέθεσε πέρυσι η βασιλική οικογένεια για τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο Canto πούλησε 37 από τα κλεμμένα αντικείμενα στο eBay, σε τιμές μάλιστα «πολύ χαμηλότερες» από την αξία τους, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Simon Maughan, ο οποίος εκτίμησε τη λεία στις 100.000-135.000 λίρες.

Ο Maughan είπε πως ο κλέφτης έβγαλε μόνο 7.741 λίρες.

Ο 37χρονος Canto εργαζόταν στο παλάτι από το 2015. Απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά αντικείμενα των μελών της βασιλικής οικογένειας φέτος ωστόσο, όταν εξαιτίας του κορονοϊού τον μετέθεσαν σε θέση καθαριότητας.

Έτσι απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά διαμερίσματα των ενοίκων του Μπάκιγχαμ, αλλά και στην περίφημη Βασιλική Συλλογή. Ακόμα και στην γκαλερί της βασίλισσας μπορούσε να μπαίνει, αφαιρώντας ενθύμια και μετάλλια.

«Σημαντική ποσότητα» χαρακτήρισε ο εισαγγελέας τα κλοπιμαία που άρπαξε κάτω από τις μύτες όλων. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος και αφέθηκε ελεύθερος ως τη δίκη του.

Ο δικαστής Alexander Jacobs του είπε μάλιστα ότι μπορεί να κάνει ακόμα και φυλακή.