Δεν υπάρχουν ελλείψεις βασικών ειδών διατροφής, με εξαίρεση το εμφιαλωμένο νερό σε κάποια σημεία, ανάγκη που καλύπτεται, ωστόσο, από την ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών, Ρασίμ Λιάγιτς.

Το εμφιαλωμένο νερό είναι σχεδόν δυσεύρετο στην Λιουμπόβια και το Κρουπάνι, δύο δήμους στη δυτική Σερβία που επλήγησαν σοβαρά από τις πλημμύρες, καθώς και στο Παρατσίν, στην Κεντρική Σερβία, όμως στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχεται πόσιμο νερό.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της αγοράς. Διαθέτουμε επαρκείς ποσότητες αποθεμάτων και θα παρέμβουμε εάν διαπιστωθούν διαταραχές στην αγορά, σε ό,τι αφορά την προσφορά και τη διακύμανση των τιμών» ανέφερε ο κ.Λιάγιτς, σε δηλώσεις του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό με έδρα το Νόβι Σαντ «TV Vojvodina».

Σημείωσε, ακόμη, ότι έχουν ανοίξει τα αποθέματα καλαμποκιού για ζωοτροφή, ενώ 85 τόνοι αλευριού, προϊόντα κρέατος, γάλα σε σκόνη, υλικά κατασκευών, φάρμακα, φαρμακευτικά προϊόντα και σιτάρι είναι διαθέσιμα, εάν προκύψει ανάγκη.

Όσον αφορά τις επισκευές των ζημιών ο υπουργός σημείωσε ότι μία δωρεά από την τουρκική κυβέρνηση εξασφάλισε έναν επαρκή αριθμό μηχανών στεγνώματος, ώστε τα πλημμυρισμένα κτήρια να μπορέσουν σύντομα να γίνουν κατοικήσιμα. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα συνίσταται στο γεγονός ότι περίπου 1700 σπίτια είναι αυτή τη στιγμή ακατάλληλα προς κατοίκηση και χρήζουν πλήρους ανακαίνισης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.