Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα νέο βίντεο στο οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακούγεται να προειδοποιεί έναν διαδηλωτή στη Σόμα ότι «θα φάει χαστούκι εάν αποδοκιμάσει τον πρωθυπουργό».

Το περιστατικό φαίνεται πως σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού πριν από μερικές μέρες στη Σόμα, μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο ανθρακωρυχείο, που άφησε πίσω της συνολικά 301 νεκρούς.

Τότε, ο Ερντογάν έγινε δέκτης αποδοκιμασιών και καταγράφηκε να μπαίνει σε σούπερ μάρκετ, φωνάζοντας «έλα να με αποδοκιμάσεις μπροστά μου». Ο άντρας που πρωταγωνίστησε στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ονομάζεται Taner Kurucu ήταν νεαρός ανθρακωρύχος και δήλωσε πως δέχτηκε ένα «ακούσιο» χαστούκι, σημειώνοντας πως δεν ήταν από τους διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτηση του Ερντογάν.

Στο τελευταίο βίντεο, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Ερντογάν εμφανίζεται να πλησιάζει έναν άλλο άντρα και να λέει: «Μην είσαι αγενής. Ό,τι έγινε στο ορυχείο, έγινε. Είναι θέλημα Θεού. Εάν αποδοκιμάζεις τον πρωθυπουργό της χώρας, θα φας χαστούκι», σύμφωνα με το hurriyetdailynews.com.

Κατόπιν, ένας άλλος άντρας από το πλήθος, απαντά στον: «Φυσικά, θα φάμε χαστούκι, κ. πρωθυπουργέ. Σε αγαπάμε τόσο πολύ, αλλά υποφέρουμε».

Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκε και μια φωτογραφία που απεικονίζει έναν βοηθό του πρωθυπουργού να κλοτσά έναν διαδηλωτή που είναι πεσμένος στο έδαφος. Το περιστατικό σημειώθηκε επίσης την ημέρα της επίσκεψης του Ερντογάν στη Σόμα.