Ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα στο ορυχείο της δυτικής Τουρκίας δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 302, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους για το πλέον πολύνεκρο βιομηχανικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στη χώρα ο υπουργός είπε ότι 18 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στο ανθρακωρυχείο.

Η οργή στη χώρα ξεχειλίζει και χθες, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, για να διαλύσει το πλήθος των 20.000 διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην πόλη της Νικομήδειας καταγγέλλοντας την κυβέρνησης Ερντογάν

Χθες η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ορυχείου της Σόμα επιβεβαίωσε τον κυβερνητικό απολογισμό που κάνει λόγο για 282 νεκρούς μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη.

Την ίδια ώρα, μέσα σε κλίμα οδύνης, κηδεύτηκαν αρκετά από τα θύματα της τραγωδίας βυθίζοντας στο πένθος τα χωριά γύρω από την πόλη Σόμα. Στο χωριό Μανίσα, τα δίδυμα αδέρφια Ισμαίλ και Σουλειμάν, κηδεύτηκαν μαζί, μέσα σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού.