Να σταματήσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ζητάει ο Ντόναλντ Τραμπ. Το νέο μήνυμα του Αμερικανού προέδρου στο twitter.

Με τον Τζο Μπάιντεν να έχει αυτή τη στιγμή τον πρώτο λόγο για τη νίκη στις εκλογές των ΗΠΑ, ο Ντόνλαντ Τραμπ συνεχίζει να ζητά τη διακοπή της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων.

«Σταματήστε την καταμέτρηση», «φώναξε» μέσω twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Οι οπαδοί του Τραμπ διαμαρτύρονται οπλισμένοι

Με την καταμέτρηση των ψήφων να συνεχίζεται στις ΗΠΑ και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δυναμιτίζει χθες το κλίμα κάνοντας λόγο για απάτη στις εκλογές, φανατισμένοι οπαδοί του πήραν τα όπλα για να διαμαρτυρηθούν έξω από εκλογικό τμήμα στην Αριζόνα.

Στη συγκεκριμένη πολιτεία, που εδώ και περίπου 74 χρόνια την κερδίζουν οι Ρεπουμπλικανοί, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 50,7% έναντι 47,9% του Τραμπ, με καταμετρημένο το 84% των ψήφων.

Με τα όπλα στα χέρια οπαδοί του Τραμπ διαδήλωσαν υπέρ του αγαπημένου προέδρου τους, τυλιγμένοι με την αμερικανική σημαία και φωνάζοντας «μετρήστε τις ψήφους», «σταματήστε την κλοπή».

Αστυνομικοί μπήκαν στο εκλογικό τμήμα στην Αριζόνα καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος αυξανόταν.

Η αστυνομία του Πόρτλαντ προέβη σε 10 συλλήψεις και κατάσχεσε πυροτεχνήματα, σφυριά και ένα τουφέκι έπειτα από διαδηλώσεις τη νύχτα στο κέντρο της πόλης.

Η κυβερνήτης του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν κινητοποίησε την Εθνοφρουρά της πολιτείας για να αντιμετωπίσει εκτεταμένα επεισόδια βίας.

Πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, οι ΗΠΑ συγκλονίζονταν από διαμαρτυρίες που έγιναν μετά τη δολοφονία τον Μάιο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος πέθανε από ασφυξία καθώς ένας αστυνομικός στην Μινεάπολη τον πατούσε με το γόνατό του στον λαιμό για σχεδόν εννέα λεπτά.

«Πιστεύω ότι έχουμε κερδίσει. Είναι μια τεράστια νοθεία στη χώρα, θέλουμε το νόμο να εφαρμόζεται, θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, θέλουμε να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων. Είναι μια λυπηρή στιγμή» είπε χθες ο Τραμπ προαναγγέλοντας τη νίκη του, πριν το τελικό αποτέλεσμα.

«Είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο εορτασμό, κερδίζουμε παντού, λέγανε ότι θα χάσουμε. Φανταστικά αποτελέσματα, ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε μια τέτοια ψηφοφορία, μια τέτοια επιτυχία. Βγήκαν έξω οι πολίτες σε αριθμό ρεκόρ» πρόσθεσε.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις διαμαρτυρίες: