Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά που μπορεί να καθορίσουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε σήμερα τη νίκη του επί του δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν.

«Πιστεύω ότι έχουμε κερδίσει. Είναι μια τεράστια νοθεία στη χώρα, θέλουμε το νόμο να εφαρμόζεται, θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, θέλουμε να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων. Είναι μια λυπηρή στιγμή» είπε.

Ωστόσο, τα εκλογικά αποτελέσματα από μερικές αμφίρροπες πολιτείες, περιλαμβανομένων της Πενσιλβάνια, του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Τζόρτζια, εξακολουθούν να μην είναι σαφή και προβολές από μεγάλα δίκτυα και την Edison Research δείχνουν πως ο Τραμπ εξακολουθεί να υπολείπεται των 270 εκλεκτορικών ψήφων που χρειάζεται για να επανεκλεγεί.

«Θέλω να ευχαριστήσω το λαό για τη φανταστική στήριξη. Εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν υπέρ μας. Ένα πολύ λυπημένο κοινό προσπαθεί να απομαγεύσει το δικό μας κοινό, δεν θα το επιτρέψουμε» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο εορτασμό, κερδίζουμε παντού, λέγανε ότι θα χάσουμε. Φανταστικά αποτελέσματα, ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε μια τέτοια ψηφοφορία, μια τέτοια επιτυχία. Βγήκαν έξω οι πολίτες σε αριθμό ρεκόρ» πρόσθεσε.

«Ήξεραν ότι δεν μπορούν να νικήσουν και λένε θα πάμε στα δικαστήρια. Το είπα από την πρώτη ημέρα ότι αν δεν κερδίσουν θα μας πάνε στο δικαστήριο.
«Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε τη Φλόριντα, την κερδίσαμε.

Κερδίσαμε το Οχάιο, το Τέξας με 700.000 ψήφους και ούτε το συμπεριλαμβάνουν στην καταμέτρηση

Κερδίσαμε την Τζώρτζια, 270.000 ψήφους προβάδισμα με το 97% καταμετρημένο. Δεν πρόκειται να κλείσουν την διαφορά.

Κερδίζουμε την Πενσιλβάνια με εξαιρετικό προβάδισμα. Είμαστε 690.000 ψήφους μπροστά. Αυτό δεν είναι μάχη σώμα με σώμα.

Κερδίζουμε και το Μίσιγκαν, είδα τα νούμερα και είπα “oυάου”. Κερδίζουμε και το Ουινσκόσιν» είπε εν μέσω επευφημιών και επισήμανε: