Αποφασισμένη να μην αφήσει τη μεγάλη δοκιμασία που πέρασε και ακόμα περνά να της καταστρέψει τη ζωή δηλώνει η 19χρονη Katie Gee, μία από τις δύο Βρετανίδες που δέχθηκαν επίθεση με οξύ στη Ζανζιβάρη.

Η Katie και η φίλη της Kirstie Trup είχαν ταξιδέψει μέχρι την Τανζανία για να δουλέψουν εθελοντικά ως δασκάλες για τρεις εβδομάδες.

Το ταξίδι όμως αυτό έμελλε να τους αλλάξει για πάντα τη ζωή.

«Ο πόνος ήταν τόσο οξύς και η σκέψη πως θα μείνω σημαδεμένη τόσο τρομακτική που ζήτησα από κάποιον να με πυροβολήσει», αφηγείται η Gee στη Daily Mail. «Το πείσμα μου διασφαλίζει πως δεν τα παραιτηθώ, έστω και μόνο για να μην επιτρέψω στους δειλούς που επιχείρησαν να μου καταστρέψουν τη ζωή, να νικήσουν».

Όπως λέει, μόλις πριν λίγο καιρό συμφιλιώθηκε με το να κοιτά τον εαυτό της στον καθρέφτη και να μην νιώθει εντελώς αποκρουστικά ρωτώντας «γιατί σε μένα; Γιατί η ζωή έπρεπε να είναι τόσο άδικη;».

«Άντλησα δύναμη από την αγάπη της οικογένειάς μου, των φίλων και του σκύλου μου», τονίζει και θυμάται μια φωτογραφία selfie που έβγαλε πριν συναντηθούν με την Trup για φαγητό. Είναι η τελευταία μου φωτογραφία «όπως ήμουν», λέει.

Λίγο μετά δέχθηκαν επίθεση από δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο. Όπως αφηγείται, «έβλεπα τον ένα να χαμογελά καθώς εμφάνιζε ένα δοχείο που δεν φαινόταν και περιέλουζε εμένα και την Kirstie με το οξύ».

Σύμφωνα με τους γιατρούς θα είχε χάσει την όρασή της αν δεν είχε ενστικτωδώς κλείσει τα μάτια της εκείνη τη στιγμή.

Οι περαστικοί τους έριξαν νερό για να ξεπλυθούν μέχρι να μεταφερθούν αρχικά σε νοσοκομείο της Ζανζιβάρης και στη συνέχεια στο Λονδίνο για θεραπεία. Η Gee είχε σημάδια στο πρόσωπο, την πλάτη, τα χέρια, την κοιλιά και τα πόδια της…

Το δεξί της αυτί χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί επειδή είχε υποστεί πολύ μεγάλη βλάβη. Η 19χρονη έχει ήδη υποβληθεί σε 15 επεμβάσεις και θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλες τόσες.

«Κάποτε μου προκαλούσαν δυσφορία, τώρα τις βλέπω σαν ακόμα ένα βήμα προς την κανονική ζωή», λέει.
Δεν άφησε πάντως τους γιατρούς να ξυρίσουν τα μαλλιά της για να πάρουν τμήμα του δέρματος από το κρανίο της επειδή, όπως εξηγεί, ήταν το μόνο μέρος του σώματός της που είχε αλώβητο.

Για τη θεραπεία της η Katie παίρνει τριάντα χάπια τη μέρα και φορά ειδική «στολή» για 23 ώρες τη μέρα.

Έχει όμως θετικές σκέψεις για το μέλλον και σκέφτεται να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Nottingham όπου έχει ήδη γίνει δεκτή στο τμήμα Κοινωνιολογίας.

«Οι σκέψεις πως η ζωή μου τελείωσε άρχισαν να περιορίζονται επειδή ξέρω πως με τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων μου δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορώ να πετύχω», τονίζει.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο