Σε τραγωδία εξελίχθηκε μια συζήτηση στη δημόσια τηλεόραση της Ινδίας, όταν ένας από τους θεατές έβαλε φωτιά στα ρούχα του και προσπάθησε να κάψει ζωντανό ένα στέλεχος του κόμματος Μπαχουτζάν Σαμάτζ.

Δράστης και θύμα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την δημόσια συζήτηση, σε ένα πάρκο του Σουλτανπούρ, στη βορειοδυτική Ινδία, οργάνωσε η δημόσια τηλεόραση στο πλαίσιο της κάλυψης των βουλευτικών εκλογών που είναι σε εξέλιξη στη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου.

Κάποια στιγμή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ντουργκές Κουμάρ Σινγκ εμφανίστηκε μέσα από το πλήθος, περιέλουσε τα ρούχα του με βενζίνη και, αφού έβαλε φωτιά στον εαυτό του, γαντζώθηκε πάνω στον Καμρουζάμα Φαούτζι, τον τοπικό ηγέτη του Μπαχουτζάν Σαμάτζ, ενός κόμματος που εκπροσωπεί τις αποκλεισμένες κάστες και μειονότητες της Ινδίας.

Ο Σινγκ υπέστη εγκαύματα στο 95% του σώματός του ενώ ο Φαούτζι στο 75%, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Οι λόγοι που ώθησαν τον Σινγκ σε αυτήν την ενέργεια παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

Οι βουλευτικές εκλογές, που στην Ινδία διαρκούν πολλές εβδομάδες, θα ολοκληρωθούν στις 16 Μαΐου. Το αντιπολιτευόμενο ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) φέρεται ως φαβορί των εκλογών αυτών καθώς το κυβερνών Κόμμα του Κογκρέσου της Σόνια Γκάντι εμφανίζεται αποδυναμωμένο μετά από μια δεκαετία στην εξουσία και από διάφορες υποθέσεις διαφθοράς που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.