Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ότι η Μόσχα θα προσπαθήσει να αναλάβει τον έλεγχο της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, ξεκαθάρισε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Δεν έχουμε -και αυτό το υπογραμμίζω- καμία πρόθεση να επαναλάβουμε το αποκαλούμενο σενάριο της Κριμαίας στην νοτιο-ανατολική Ουκρανία. Δεν υπάρχει έδαφος για τέτοια ανησυχία», δήλωσε σύμφωνα με το Interfax ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών στην ενημερωτική ιστοσελίδα gazeta.ru.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον τομέα της μεταφοράς υψηλής τεχνολογίας, ο ρώσος υφυπουργός έκανε λόγο για αναβίωση του «σιδηρού παραπετάσματος» απέναντι στη Ρωσία.

«Αυτό πλήττει τις εταιρείες και τις βιομηχανίες μας στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Είναι η επιστροφή του συστήματος που δημιουργήθηκε το 1949, όταν οι δυτικές χώρες κατέβασαν το “σιδηρούν παραπέτασμα” στη μεταφορά υψηλής τεχνολογίας προς τη Σοβιετική Ένωση και άλλες χώρες», δήλωσε ο Σεργκέι Ριαμπκόφ.