Μία 22χρονη φοιτήτρια από τη Βρετανία βρήκε κλειστές τις πόρτες του γνωστού μουσείου Ορσέ στο Παρίσι λόγω… ντυσίματος. Η νεαρή όπως καταγγέλλει άκουσε τους υπεύθυνους του μουσείου να της ζητούν να καλύψει τα στήθη της γιατί ήταν «προκλητικά» ενώ σχολιάστηκε και το μήκος του φουστανιού που φορούσε ως «κοντό».

Όπως μετέδωσε ο Guardian η Τζίνι, φοιτήτρια φιλολογίας, πήγε να επισκεφτεί το μουσείο που φιλοξενεί μεταξύ άλλων κάποιες από τις πλέον διάσημες συλλογές έργων με γυμνό και δέχτηκε τον σεξισμό και τις διακρίσεις ενώ όπως δήλωσε ένιωσε μόνο «δύο στήθη».

Όσο η 22χρονη περίμενε στην ουρά για να μπει στο μουσείο κάποιοι εργαζόμενοι άρχισαν να κοιτούν έντονα τα ρούχα της και συγκεκριμένα το μπούστο της. Αφού την πλησίασαν δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα της δημιουργούσαν πρόβλημα στην είσοδο με μία τέτοια δικαιολογία.

«Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχα καταλάβει ότι τα ρούχα μου είχαν προκαλέσει αυτόν τον χαμό. Όταν συνειδητοποίησα ότι οι υπάλληλοι κοιτούν τα στήθη μου ένιωσα φοβερά άβολα», αναφέρει η 22χρονη. «Τους ζήτησα να μου εξηγήσουν γιατί υπάρχει αυτή η σεξιστική συμπεριφορά και μου απάντησαν “ηρεμήστε κυρία μου. Οι κανόνες είναι κανόνες” χωρίς όμως να μου εξηγούν ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες», πρόσθεσε.

Κάνοντας λόγο για «σεξουαλική διάκριση» η 22χρονη προσθέτει ότι την υποχρέωσαν να βάλει μια ζακέτα προκειμένου να της επιτρέψουν να μπει στο μουσείο.

Η δημοσιοποίηση της καταγγελίας της 22χρονης για όσα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη προκάλεσε την απολογία του μουσείου.

«Ζητάμε συγγνώμη από την κοπέλα με την οποία είμαστε σε επαφή για ένα περιστατικό για το οποίο λυπούμαστε πολύ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του μουσείου.