Η Γκισλέιν Μάξγουελ, γνωστή και ως η «μαντάμ» του Τζέφρι Έπσταϊν, η πρώην συνεργάτιδα του πολυεκατομμυριούχου χρηματιστή η οποία συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, από το FBI, με την κατηγορία της σωματεμπορίας ανηλίκων κοριτσιών, θα προσαχθεί την Παρασκευή (10/07) ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή της Νέας Υόρκης.

Κατόπιν συνεννόησης με τον συνήγορο της Βρετανίδας κοσμικής, κόρης του πρώην μεγιστάνα του Τύπου, Ρόμπερτ Μάξγουελ, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Μανχάταν ζήτησαν η πρώτη ακροαματική διαδικασία να γίνει στις 10 Ιουλίου. Σε αυτή τη συνεδρίαση οι εισαγγελείς αναμένεται να ζητήσουν να παραμείνει προφυλακισμένη η 58χρονη και να μην αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση ή με όρους.

Σε ένα έγγραφο που διέρρευσε μετά τη σύλληψή της, οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι η Μάξγουελ είναι ύποπτη φυγής, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η 58χρονη κατηγορείται ότι «βοήθησε, διευκόλυνε και συνέβαλε στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τον Τζέφρι Επστάιν, από το 1994 μέχρι το 1997, καθώς προσέγγιζε νεαρές κοπέλες ηλικίας ακόμη και 14 ετών για λογαριασμό του. Μερικές φορές συμμετείχε και η ίδια στην κακοποίηση.

Η Γκισλέιν γεννήθηκε στη Γαλλία, σπούδασε στη Βρετανία και απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα το 2002. Διαθέτει τρία διαβατήρια, «μεγάλα χρηματικά ποσά, τεράστιες διεθνείς διασυνδέσεις και δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να παραμείνει στις ΗΠΑ και να διακινδυνεύσει να καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση», σημειώνουν οι εισαγγελείς.

Η πρώην σύντροφος του Επστάιν έχει επίσης τουλάχιστον 15 τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, στους οποίους το συνολικό ποσό των καταθέσεων εκτιμάται ότι φτάνει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Το 2016 πούλησε ένα ακίνητό της στη Νέα Υόρκη έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στα τέλη του 2019, μετά την αυτοκτονία του Τζέφρι Επστάιν στη φυλακή, αγόρασε το σπίτι στο Νιου Χαμσάιρ όπου την εντόπισαν και την συνέλαβαν οι πράκτορες του FBI την περασμένη εβδομάδα.

«Μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια της»

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο σε ποια φυλακή της Νέας Υόρκης θα σταλεί μετά τη μεταφορά τη από το Νιου Χαμσάιρ όπου πέρασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

«Μπορεί να μην μπορεί να χειριστεί το φόβο της και να προσπαθήσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της βάζοντας τέλος στη ζωή της ή θα την κάνουν να σιωπήσει αυτοί που φοβούνται πολύ γι΄αυτά που έχει να πει. Εάν κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί , αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 35 έτη.

Δεν νομίζω ότι θα βγει ζωντανή από τη φυλακή. Το ίδιο είχα πει για τον Τζέφρι Έπσταιν και οι άνθρωποι γελούσαν», υποστηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Daily Mail»