Μέλη της ειρηνευτικής αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία εντόπισαν έναν ομαδικό τάφο σε ένα στρατόπεδο στο Μπανγκί στο οποίο βρίσκονται πρώην αντάρτες Σελεκά, την ώρα που ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι στη χώρα σημειώνεται «εθνική-θρησκευτική κάθαρση».

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι είδε τέσσερις ρηχούς τάφους, σε καθέναν από τους οποίους υπήρχαν τουλάχιστον δέκα σοροί στο στρατόπεδο της συνοικίας 200 Villas στο κεντρικό Μπανγκουί, όπου βρίσκονται μερικοί πρώην αντάρτες Σελεκά.

Ο πάστορας Αντουάν Μποά Μπογκό, επικεφαλής του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, επιβεβαίωσε ότι στο στρατόπεδο υπάρχει ένας μαζικός τάφος, όμως πρόσθεσε ότι το προσωπικό του οργανισμού δεν έχει ακόμη καταφέρει να καθορίσει τον αριθμό των νεκρών.

«Πρέπει να στέλλουμε μια ομάδα με τον κατάλληλο εξοπλισμό αύριο για να τον εξετάσει», είπε.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μπανγκί ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε να αναπτυχθούν μαζικά στη χώρα ξένα στρατεύματα για να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα.

«Είμαστε μάρτυρες μιας ανθρωπιστικής καταστροφής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία», δήλωσε ο Γκουτέρες στους δημοσιογράφους. «Σημειώνεται μια εθνική-θρησκευτική κάθαρση», υπογράμμισε.