Επισιτιστική βοήθεια σε 3,8 εκατ. ανθρώπους στη Συρία προσέφερε ο ΟΗΕ το Δεκέμβριο.

Όπως επισήμανε το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του οργανισμού (WFP), διανεμήθηκαν μερίδες φαγητού σε 3,8 εκατ. πολίτες. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, η υπηρεσία δεν έχει πρόσβαση στους αμάχους στις ανατολικές επαρχίες της χώρας και στις πόλεις που πολιορκούνται κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού εξέφρασε επίσης ανησυχία για τις πληροφορίες που υπάρχουν για υποσιτισμό των αμάχων στις πολιορκημένες περιοχές, ιδιαίτερα παιδιών που έχουν εγκλωβιστεί λόγω του πολέμου σε αυτές, και απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη πρόσβαση.

«Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές που πολιορκούνται. Η επισιτιστική κατάστασή τους πιστεύεται ότι έχει χειροτερεύσει σημαντικά», σημείωσε η εκπρόσωπος Ελίζαμπεθ Μπιρς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ προσπάθησε αρκετές φορές τους τελευταίους λίγους μήνες να φτάσει στις περιοχές που πολιορκούνται εντός και γύρω από τη Δαμασκό χωρίς ωστόσο επιτυχία.

«Ανησυχούμε για τον υποσιτισμό των παιδιών, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε περιοχές που πολιορκούνται», υπογράμμισε η ίδια, προσθέτοντας εξάλλου ότι οι μάχες στην Ράκα και στην Ντέιρ αλ Ζορ συνεχίζουν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα να εμποδίζουν τις αυτοκινητοπομπές με τη βοήθεια να φτάσουν στους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτές τις ανατολικές επαρχίες της Συρίας.

Το Νοέμβριο, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών είχε διανείμει τρόφιμα σε 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους και σκοπεύει αυτό το μήνα να αυξήσει τους αποδέκτες της βοήθειάς της σε 4,25 εκατομμύρια.