Η Lufthansa ακύρωσε περίπου 7.100 πτήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου λόγω της πτώσης της ζήτησης εξαιτίας του κορονοϊού.

Η πλήρης ακύρωση και η μείωση της συχνότητας άλλων δρομολογίων αντιστοιχεί σε 150 αεροσκάφη, ανακοίνωσε σήμερα η Lufthansa.

Έτσι, καθηλώνονται στο έδαφος 125 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων καθώς και 25 αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων επί συνόλου 770 αεροσκαφών του στόλου της Lufthansa.

Ακυρώνονται κυρίως πτήσεις εσωτερικού, πτήσεις προς τη βόρεια Ιταλία και προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Νέες ακυρώσεις ανακοινώθηκαν από την Κυριακή προς το Τελ-Αβίβ και το Εϊλάτ στο Ισραήλ μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Οι ακυρώσεις αυτές μειώνουν έως και 25% το πρόγραμμα του συνόλου των πτήσεων της εταιρείας.

Οι πτήσεις προς την ηπειρωτική Κίνα έχουν ανασταλεί μέχρι τις 24 Απριλίου. Επίσης, μειώθηκαν οι πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ και τη Σεούλ. Η αναμενόμενη αρνητική επίπτωση στα κέρδη δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα, σύμφωνα με τη Lufthansa, η οποία παρέπεμψε στη δημοσίευση του ισολογισμού της 19ης Μαρτίου.

Οι πτήσεις θα διακοπούν από τις 8 Μαρτίου.

Σημειώνεται πως από χθες, Τετάρτη οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν την είσοδο στο ισραηλινό έδαφος πολιτών πολλών ευρωπαϊκών χωρών για την αποφυγή της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου ιού Covid-19.

Η Lufthansa και οι θυγατρικές της Swiss και Austrian Airlines θα εφαρμόσουν το μέτρο της διακοπής των πτήσεων μέχρι τις 28 Μαρτίου. Η απόφαση των ισραηλινών αρχών αφορά μεταξύ άλλων «τους ταξιδιώτες προερχόμενους από την Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία από τις 6 Μαρτίου, γεγονός που επέφερε σημαντική μείωση της ζήτησης πτήσεων προς το Ισραήλ», εξήγησε η εταιρία.

Όπως ανακοίνωσε μόλις χθες, Παρασκευή ο εκπρόσωπος της εταιρίας μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, 150 αεροπλάνα παραμένουν στο έδαφος, συμπεριλαμβανομένων 25 αεροσκαφών μακρινών αποστάσεων.

Αυτό σημαίνει ότι το ένα πέμπτο του στόλου της Lufthansa μαζί με τις θυγατρικές της Swiss, Brussels Airlines και Austrian Airlines αποσύρεται προσωρινά από την κυκλοφορία.

«Προσαρμόζουμε δυναμικά το πρόγραμμα πτήσεων στις έκτακτες συνθήκες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.