Φωτογραφίες από κτίρια αμερικανικών διπλωματικών αποστολών σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Γενεύη, το Βερολίνο, η Στοκχόλμη, η Βαρσοβία, οι Βρυξέλλες, αλλά και η Λευκωσία, στις ταράτσες των οποίων φαίνεται να έχει εγκατασταθεί «εξοπλισμός παρακολούθησης καλυμμένος σε υπόστεγο», δημοσιεύει ο Βρετανός δημοσιογράφος και ερευνητής Ντάνκαν Κάμπελ.

Ο Κάμπελ εργάστηκε ως σύμβουλος του Spiegel για το πολυσέλιδο αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ.

Ο κ. Κάμπελ στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι συστήματα παρακολούθησης των αμερικανικών υπηρεσιών, προστατευμένα από τη διπλωματική ασυλία, χρησιμοποιούνται προκειμένου να διεξάγονται μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις. «Ένα βρίσκεται στο Βερολίνο. Άλλα είναι τοποθετημένα στις ταράτσες των πρεσβειών των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από την Στοκχόλμη ως την Αθήνα» σημειώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.duncancampbell.org.

Γενεύη

Βερολίνο

Βερολίνο

Λευκωσία

Λευκωσία

Σαναά (Υεμένη)

Στοκχόλμη

Στοκχόλμη

Βαρσοβία

Βρυξέλλες

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.