Είναι γεγονός ότι σήμερα η βιομηχανία της τεχνολογίας μας έχει συνηθίσει σε παιδιά-θαύματα που πιάνουν την καλή από πιτσιρικάδες ακόμα.

Τύπους σαν τον Mark Zuckerberg δηλαδή που έφτιαξαν κολοσσούς από τα δωμάτια του πανεπιστημιακού τους κοιτώνα.

Η έρευνα υποδεικνύει όμως πως η ηλικία της επιτυχίας είναι τα 40+, αφήνοντας κάτι Μπιλ Γκέιτς να παραμένουν οι μεγάλες εξαιρέσεις.

Η μέση ηλικία του ιδρυτή πετυχημένης επιχείρησης είναι τα 40 χρόνια, όπως μας λέει η μελέτη του καθηγητή του ΜΙΤ, Pierre Azoulay, που ανέλυσε 2,7 εκατ. ανθρώπους που έφτιαξαν εταιρία μεταξύ 2007-2014.

Ας δούμε όμως και μερικούς ογκόλιθους που επιβεβαιώνουν τη μελέτη του…

Ο Ντόναλντ Φίσερ ήταν ακριβώς 40 χρονών και χωρίς καμία εμπειρία στο λιανεμπόριο όταν αυτός και η σύζυγός του, Ντόρις, άνοιξαν το πρώτο κατάστημα Gap στο Σαν Φρανσίσκο το 1969. Σήμερα η Gap είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες στον χώρο της ένδυσης…

Η Βέρα Γουάνγκ ασχολούνταν επαγγελματικά με το πατινάζ και τη δημοσιογραφία αργότερα πριν κάνει την είσοδό της στον χώρο της μόδας. Ακριβώς 40 χρονών ήταν όταν ξεκίνησε την πορεία που θα την έκανε μια από τις γνωστότερες σχεδιάστριες του πλανήτη…

Ο Σαμ Γουόλτον ήταν σχετικά πετυχημένος επιχειρηματίας στα 20 και τα 30 του, η πραγματικά αστρονομική καριέρα του θα ξεκινούσε όμως στα 44, όταν ίδρυσε το πρώτο Wal-Mart στο Αρκάνσας το 1962. Σήμερα η οικογένειά του βγάζει 100 εκατ. δολάρια τη μέρα.

Ο Χένρι Φορντ ήταν 45 χρονών το 1908, όταν παρουσίασε το επαναστατικό τετράτροχό του. Το Model T ερχόταν να αλλάξει όχι μόνο την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και την ίδια του τη μοίρα.

Η Τζούλια Τσάιλντ εργαζόταν σε διαφημιστική εταιρία πριν γράψει τον πρώτο της τσελεμεντέ στα 50 της, το 1961, μια κίνηση που θα λειτουργούσε ως θεμέλιος λίθος για να γίνει η διασημότερη μαγείρισσα του κόσμου.

Ο Ταϊκιτσίρο Μόρι ήταν ακαδημαϊκός ως τα 51 του, όταν στράφηκε στην επενδυτική και το real-estate ιδρύοντας τη Mori Building Company. Το εξαιρετικό ταλέντο του στην αγορά θα τον έκανε τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου το 1992, όταν είχε μια αδιανόητη περιουσία 13 δισ. δολαρίων στα χέρια του…