Τους ογδόντα έφτασαν οι νεκροί στο Μεξικό μετά το πέρασμα του Μάνουελ που ενισχύθηκε και από τροπική καταιγίδα έγινε τυφώνας. Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει χάος στο Ακαπούλκο αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατοίκων: το μεγαλύτερο είναι οι εκείνοι που λεηλατούν τα κατεστραμμένα σπίτια αλλά και οι κροκόδειλοι που ξεχύθηκαν, μαζί με το νερό, στην πόλη.

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του Ακαπούλκο άρχισαν σταδιακά να επιστρέφουν στα σπίτια τους σχεδόν… κολυμπώντας μέσα στο νερό.

Τουλάχιστον ένας κροκόδειλος εντοπίστηκε μέσα στα νερά στο κέντρο της πόλης. Όσο ήταν ελεύθερος προκαλούσε τον φόβο στους κατοίκους και όλους όσοι βρίσκονταν κοντά και τον έβλεπαν. Όταν τον ακινητοποίησαν, τότε σχηματίστηκε ένας κύκλος γύρω του από κόσμο- και παιδιά- που έβλεπαν το δεμένο θηρίο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας Μεταφορών της χώρας, δύο κύριοι αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν το Ακαπούλκο με την Πόλη του Μεξικού θα έχουν ανοίξει έως αύριο.

Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 58 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις κατολισθήσεις στα βόρεια του Ακαπούλκο χθες βράδυ, ενώ σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Μεξικού τουλάχιστον 35.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί.

Τουλάχιστον 5300 άνθρωποι έφυγαν από το Ακαπούλκο με 49 πτήσεις που εκτελέστηκαν χθες αλλά ακόμα 55.000 τουρίστες παραμένουν παγιδευμένοι στην πόλη.

Δείτε το βίντεο