Το Πεντάγωνο έλεγχε μέχρι προσφάτως τα πυρηνικά όπλα με… δισκέτες

Και με απαρχαιωμένο υπολογιστή της δεκαετίας του… 1970


ΚΟΣΜΟΣ
20:00
21/12/2019
Το Πεντάγωνο έλεγχε μέχρι προσφάτως τα πυρηνικά όπλα με… δισκέτες
3
loading

Κάποιοι είναι πολύ νέοι για να γνωρίζουν τι είναι η δισκέτα, κι όμως από αυτή ακριβώς την παλαιολιθική τεχνολογία κρινόταν ως τώρα η ζωή μας.

Αλλά και από έναν υπολογιστή της δεκαετίας του 1970! Και είναι πολύ πρόσφατα που ο αμερικανικός στρατός εκσυγχρόνισε επιτέλους τα συστήματά του. Τα συστήματα που ελέγχουν τα όπλα μαζικής καταστροφής.

Με δισκέτες λοιπόν λειτουργούσε το Strategic Automated Command and Control System (SACCS), το οποίο είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία και τη συνεργασία του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.

Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο C4isrnet ο αντισμήναρχος Jason Rossi της Αμερικανικής Αεροπορίας, ο άνθρωπος που επιβλέπει την καθημερινή λειτουργία του SACCS. Οι δισκέτες αποτελούν παρελθόν από τον φετινό Ιούνιο, αν και δεν μας είπε με τι τελικά αντικαταστάθηκαν.

Ο Rossi υπεραμύνθηκε της δισκέτας ως κάτι εξαιρετικά ασφαλές, «δεν μπορείς να χακάρεις κάτι που δεν έχει διεύθυνση IP». Και είπε πως τις άλλαξαν για λόγους ευκολότερης συντήρησης και αποθήκευσης δεδομένων.

Κυβερνητική έκθεση του 2016 πάντως αποκάλυπτε πως το SACCS λειτουργούσε ακόμα με έναν παμπάλαιο υπολογιστή IBM Series/1 από τη δεκαετία του 1970…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Manneken Pis

  τι είναι δισκέτα;

 2. avatar Αθάνατη δισκέτα

  Η μόνη η οποία δεν χακαρεται με τιποτα

  1. avatar nisfa

   χακαρετε αλλα ειναι κλασεις ασφαλεστερο , ο συνδιασμος φυσικου και ηλεκτονικου ειναι που δεν τον σπας με τιποτα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει