Ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών Ρίχτερ με επίκεντρο περιοχή περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ της Αλβανίας κατέγραψε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS).

Κάτοικοι βγήκαν τρομοκρατημένοι στους δρόμους των Τιράνων, ορισμένοι με μικρά παιδιά στα χέρια, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο σεισμός, ο οποίος είχε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σημειώθηκε στις 04:54 [ώρα Ελλάδας], κατά την ίδια πηγή.

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές από τις αρχές.

Ο ιστότοπος του αλβανικού ινστιτούτου IGJEUM έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έπληξε την Αλβανία την 21η Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και καταστρέφοντας ολοσχερώς κάποιες από αυτές. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας είχε ανακοινώσει τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας τριακονταετίας στη χώρα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Είχε προηγηθεί σεισμός 4,4 Ρίχτερ

Είχε προηγηθεί ισχυρός προσεισμός της τάξης των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ από το ίδιο εστιακό κέντρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί και πως λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με αναφορές, υπάρχουν ζημιές σε κτίρια, ενώ οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει καταγραφή και ελέγχους για τυχόν τραυματίες.

Από τις πρώτες εικόνες που μεταδίδουν τα αλβανικά Μέσα παρατηρούνται καταρρεύσεις κτηρίων, ενώ ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους.

Λέκκας: Καμία ανησυχία για την Ελλάδα

Για πολύ μεγάλο σεισμό με επίκεντρο το Δυρράχιο έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας προσθέτοντας ότι αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου σεισμού που είχε σημειωθεί πριν από δύο μήνες στην περιοχή.

«Ιστορικά το ρήγμα αυτό δίνει αρκετά μεγάλους σεισμούς. Πρόκειται για την πιο δραστήρια σεισμική ζώνη στην Αλβανία η οποία ωστόσο δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο γιατί διακόπτεται από το ρήγμα της Κορυτσάς που δεν επιτρέπει την όποια ανησυχία να περάσει στην Ελλάδα» είπε ο κ. Λέκκας στο ΟΡΕΝ.