Σε ρυθμούς χριστουγεννιάτικους θα μπει από τις 28 Νοεμβρίου το κέντρο του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, όπου η φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά θα υποδέχεται, σε καθημερινή βάση, τους επισκέπτες στην πλατεία Constitutiei.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά αναμένεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να υποδεχθεί φέτος μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, που θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους τριάντα μέτρων, να κάνει βόλτα στο παγοδρόμιο, να αναζητήσει αγαπημένα αντικείμενα και παιχνίδια της παιδικής του ηλικίας στους συνολικά 130 πάγκους που θα στηθούν και να μπει στο πνεύμα των εορτών, υπό τους μελωδικούς ρυθμούς χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Tα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν γράμματα στον Άη Βασίλη, ο οποίος θα κάνει στάση στη χριστουγεννιάτικη αγορά, στις 13 Δεκεμβρίου, και να απασχοληθούν σε δημιουργικές δραστηριότητες. Το μουσικό πρόγραμμα της φετινής χριστουγεννιάτικης αγοράς περιλαμβάνει πληθώρα συναυλιών από αγαπημένους καλλιτέχνες του ρουμανικού πενταγράμμου, αλλά και παιδικές χορωδίες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Οι επισκέπτες μπορούν να δωρίσουν βιβλία και παιχνίδια για παιδιά σε σημείο που βρίσκεται κοντά στην είσοδο της χριστουγεννιάτικης αγοράς, η οποία θα είναι ανοιχτή καθημερινά, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βουκουρεστίου αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου χριστουγεννιάτικων αγορών και διοργανώνεται από το δημαρχείο του Βουκουρεστίου μέσω του κέντρου Creart.

(φωτογραφία αρχείου))