Την απελευθέρωση του ισλαμιστή έκπτωτου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των άλλων φυλακισμένων στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ζήτησε από τον αιγυπτιακό στρατό ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

«Ο Μπαν Κι Μουν παρακολουθεί στενά και με αυξανόμενη ανησυχία τα γεγονότα στην Αίγυπτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εδουάρδο ντελ Μπούι. «Για άλλη μια φορά, ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Υποστηρίζει το δικαίωμα όλων των Αιγυπτίων να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι-μουν.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καλεί τις μεταβατικές αρχές να διασφαλίσουν το νόμο και την τάξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα όλους τους Αιγυπτίους» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ. Ο επικεφαλής του ΟΗΕ «επαναλαμβάνει την έκκλησή του για μια ουσιαστική εθνική διαδικασία διαλόγου και συμφιλίωσης, που δεν αποκλείει κανέναν. Στόχος της πρέπει να είναι η χάραξη ενός οδικού χάρτη, που θα οδηγήσει στην πλήρη αποκατάσταση του ελέγχου της χώρας από τους πολίτες, τη συνταγματική τάξη και τη δημοκρατική διακυβέρνηση».

Ο Μοχάμεντ Μόρσι κρατείται μαζί με μερικούς από τους συνεργάτες του σε άγνωστη τοποθεσία, μετά την απομάκρυνσή του από την εξουσία, με στρατιωτικό πραξικόπημα στις 3 Ιουλίου.