Γονείς στη Βρετανία είναι εξοργισμένοι μετά την εισαγωγή του μαθήματος της «αυτοδιέγερσης» σε περισσότερα από 240 δημοτικά σχολεία, που απευθύνεται ακόμη και σε παιδιά 6 ετών ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Όπως αναφέρει το RT, ένας εκπαιδευτικός οδηγός δίνει συμβουλές σε παιδιά από 6 έως 10 ετών για τους «κανόνες της αυτοδιέγερσης». Το πρόγραμμα είναι μέρος της υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για τις Σχέσεις και το Σεξ, που θα εφαρμοστεί σε όλη τη Βρετανία τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Στο εκπαιδευτικό τμήμα που ονομάζεται «Αγγίζοντας τον Εαυτό μου», δίνεται η συμβουλή στους δασκάλους να πουν στα παιδιά ότι «πολλοί άνθρωποι αρέσκονται στο να γαργαλάνε ή να χαϊδεύουν τον εαυτό τους γιατί αισθάνονται ωραία», ακόμη και να αγγίζουν τα «ευαίσθητά τους σημεία». Στα παιδιά πρέπει να λένε ότι αυτό είναι «πολύ φυσιολογικό», παρά το ότι «κάποιοι άνθρωποι μπορεί να πουν ότι αυτό είναι χυδαίο».

Φυσικά προειδοποιούν τα παιδιά ότι δεν είναι «ευγενικό» να αγγίζουν τον εαυτό τους στην τάξη ή σε δημόσια θέα και ότι πρέπει να το κάνουν «μόνο» όταν είναι «μόνοι, ίσως στο μπάνιο ή στο κρεβάτι».

Πολλοί γονείς είναι σοκαρισμένοι από το πρόγραμμα, λέγοντας ότι παιδιά τέτοιων ηλικιών δεν πρέπει να εκτίθενται σε θέματα για ενήλικους, όπως ο αυνανισμός. Κάποιοι μάλιστα πήραν τα παιδιά τους από τα σχολεία που διδάσκεται το πρόγραμμα.

Ακόμη και κάποιοι πολιτικοί που υποστηρίζουν την ιδέα της σεξουαλικής εκπαίδευσης, είναι σκεπτικοί για το θέμα. Ο βουλευτής των Συντηρητικών David Davies είναι έξαλλος: «Αυτά τα μαθήματα απομακρύνονται από τις κατευθύνσεις που δίνει η κυβέρνηση».

Το Συμβούλιο της Επαρχίας Warwickshire, όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα, ισχυρίζεται ότι τα μαθήματα απλώς μαθαίνουν στα παιδιά πώς να «ξεχωρίσουν το ανάρμοστο άγγιγμα και τις ιδιωτικές από τις δημόσιες συμπεριφορές».

Ένας μάλιστα από τους εμπνευστές του προγράμματος, ο εκπαιδευτικός σύμβουλος Jonny Hunt, τόνισε ότι «όσο άβολο και αν το βρίσκουν οι ενήλικες, τα παιδιά κάθε ηλικίας θα αγγίζονται κάποιες στιγμές».