Μαθήματα… αυτοϊκανοποίησης σε δημοτικά έχουν προκαλέσει την οργή γονέων

Το πρόγραμμα σεξουαλικής εκπαίδευσης για τον αυνανισμό που απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 10 ετών


ΚΟΣΜΟΣ
12:55
24/09/2019
Μαθήματα... αυτοϊκανοποίησης σε δημοτικά έχουν προκαλέσει την οργή γονέων
6
loading

Γονείς στη Βρετανία είναι εξοργισμένοι μετά την εισαγωγή του μαθήματος της «αυτοδιέγερσης» σε περισσότερα από 240 δημοτικά σχολεία, που απευθύνεται ακόμη και σε παιδιά 6 ετών ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Όπως αναφέρει το RT, ένας εκπαιδευτικός οδηγός δίνει συμβουλές σε παιδιά από 6 έως 10 ετών για τους «κανόνες της αυτοδιέγερσης». Το πρόγραμμα είναι μέρος της υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για τις Σχέσεις και το Σεξ, που θα εφαρμοστεί σε όλη τη Βρετανία τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Στο εκπαιδευτικό τμήμα που ονομάζεται «Αγγίζοντας τον Εαυτό μου», δίνεται η συμβουλή στους δασκάλους να πουν στα παιδιά ότι «πολλοί άνθρωποι αρέσκονται στο να γαργαλάνε ή να χαϊδεύουν τον εαυτό τους γιατί αισθάνονται ωραία», ακόμη και να αγγίζουν τα «ευαίσθητά τους σημεία». Στα παιδιά πρέπει να λένε ότι αυτό είναι «πολύ φυσιολογικό», παρά το ότι «κάποιοι άνθρωποι μπορεί να πουν ότι αυτό είναι χυδαίο».

Φυσικά προειδοποιούν τα παιδιά ότι δεν είναι «ευγενικό» να αγγίζουν τον εαυτό τους στην τάξη ή σε δημόσια θέα και ότι πρέπει να το κάνουν «μόνο» όταν είναι «μόνοι, ίσως στο μπάνιο ή στο κρεβάτι».

Πολλοί γονείς είναι σοκαρισμένοι από το πρόγραμμα, λέγοντας ότι παιδιά τέτοιων ηλικιών δεν πρέπει να εκτίθενται σε θέματα για ενήλικους, όπως ο αυνανισμός. Κάποιοι μάλιστα πήραν τα παιδιά τους από τα σχολεία που διδάσκεται το πρόγραμμα.

Ακόμη και κάποιοι πολιτικοί που υποστηρίζουν την ιδέα της σεξουαλικής εκπαίδευσης, είναι σκεπτικοί για το θέμα. Ο βουλευτής των Συντηρητικών David Davies είναι έξαλλος: «Αυτά τα μαθήματα απομακρύνονται από τις κατευθύνσεις που δίνει η κυβέρνηση».

Το Συμβούλιο της Επαρχίας Warwickshire, όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα, ισχυρίζεται ότι τα μαθήματα απλώς μαθαίνουν στα παιδιά πώς να «ξεχωρίσουν το ανάρμοστο άγγιγμα και τις ιδιωτικές από τις δημόσιες συμπεριφορές».

Ένας μάλιστα από τους εμπνευστές του προγράμματος, ο εκπαιδευτικός σύμβουλος Jonny Hunt, τόνισε ότι «όσο άβολο και αν το βρίσκουν οι ενήλικες, τα παιδιά κάθε ηλικίας θα αγγίζονται κάποιες στιγμές».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Φού-φουτος

  Απορώ πως δεν το σκέφτηκαν οι προοδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Θα τους ταίριαζε γάντι μια και μας φλόμοσαν στα προοδευτιλίκια.

 2. avatar Φού-φουτος

  Απορώ πως δεν τους πρόλαβε ο προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ, κρίμα έχασαν μια παγκόσμια πρωτιά.

 3. avatar Μ@λ@κες

  Με πιστοποίηση πρώτη φορά βλέπω . Ειναι στο μενταλιτέ των συντηρητικών της μεγάλης Βρετανίας και των πολιτών της που τα επικροτεί . Αν δείς καλα τον Boris τότε ξέρεις .

 4. avatar φωφω

  Οι προοδευτικές (τάχα) επεμβάσεις φέρνουν και προστριβές. Η διδακτορική ύλη της νέας γενειάς είναι ιδιαίτερα επιμορφωτική,αντικαθιστούν κάποια σημαντικά,με ευτελή υποδεέστερα πρακτικά ανοσιουργήματα. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις,ευνόητο οι γονείς να δυσανασχετούν.

  1. avatar Τι έκανες….

   ....εκείνη τη στιγμή που έγραφες αυτά τα ορθογραφικά μαργαριτάρια; Άκου: \" Η διδακτορική ύλη της νέας γενειάς\"

 5. avatar τί εξυπηρετεί η μύηση των παιδιών

  ήδη από τα 6 έτη τους στο σεξ; Μα φυσικά την νομιμοποίηση στο μέλλον της παιδοφιλίας. Δεν θα ξαφνιαστώ, εάν τα μαθήματα αυτά τα υποστηρίξουν στην Ελλάδα οι γνωστοί κατσαπλιάδες, νεοταξίτες, συριζοφασίστες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει